На Волині – уже понад 400 ОСББ

На Волині – уже понад 400 ОСББ
На Волині продовжується активне створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, які дають змогу мешканцям доглядати за власним господарством краще, ніж це робили жеки.

Про це йшлося 26 вересня під час засідання першої обласної ради голів ОСББ Волинської області.

На Волині уже створено 404 ОСББ, які охоплюють 421 будинок загальною площею 805 тисяч квадратних метрів. Ще 9 ОСББ – у процесі створення.

Як зазначив перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Башкаленко, у бюджеті існує окрема стаття для підтримки таких об’єднань. На 2013 рік в обласному бюджеті передбачили 200 тисяч гривень для покращення технічних характеристик будинків з ОСББ.

Крім того, у 2012 році 7 ОСББ Луцька скористалися державним пільговим кредитуванням для проведення ремонтів у будинках на загальну суму 4 мільйони гривень. За ці кошти у 4 будинках встановили індивідуальні теплові пункти, замінили 5 ліфтів, провели утеплення будинків та виконали інші роботи.

Башкаленко заявив, що поки що триває узгодження законодавчої бази зі створенням та діяльністю ОСББ. Проте, на його переконання, саме за такими об’єднаннями - майбутнє, бо, як показує європейський досвід, утримання житлових будинків громадяни мусять робити спільно з державою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині – уже понад 400 ОСББ
26 вересень, 2013, 15:10