Депутати міськради не захотіли говорити про передбанкрутний стан ЛПЕ

Депутати міськради не захотіли говорити про передбанкрутний стан ЛПЕ
Обранці луцької громади не підтримали ідеї щодо створення комісії, яка підготує заходи фінансового оздоровлення Луцького підприємства електротранспорту.

Таке рішення депутати Луцької міськради прийняли під час 2-го пленарного засідання 45-ої сесії міськради 26 вересня.

Ініціатором проекту щодо оголошення процедури фінансового оздоровлення ЛПЕ став депутат Андрій Осіпов. За його словами, зважаючи на фінансовий стан підприємства, такі заходи провести просто необхідно.

Мовляв, заборгованість за останні півроку – удвічі більша, ніж передбачалося на початку року і становить 2,215 мільйона гривень. Не допомагає, за словами Осіпова, навіть субвенція держави за пільгове перевезення громадян, яка становить лише 10 % від бюджету ЛПЕ.

А тим часом, як зауважив Андрій Осіпов, працівникам підприємства з липня не платять зарплату.

«Мова цифр дає зрозуміти, що в підприємства – серйозні проблеми», – додав він.

Тож, Андрій Осіпов вважає необхідним створити комісію, яка прийде до висновку щодо можливого банкрутства ЛПЕ і допоможе, зокрема, за допомогою певних процедур виплатити працівникам луцького депо зарплату.

На його думку, рішення дійсно потрібне громаді міста. Тож, Осіпов порадив колегам, приймаючи рішення, зважати на це, а не дошкуляти йому особисто, не підтримавши питання.

«Передусім ваше дошкуляння, неініціативність, небажання голосувати відобразиться негативно на громаді», – переконував він.

Після обговорення питання, під час якого депутати підтримували та критикували Андрія Осіпова з його ініціативою, висловився й луцький міський голова Микола Романюк.

За його словами, з підприємством дійсно непроста ситуація, але з нею намагаються впоратися. Мовляв, варто зауважити навіть те, що обсяг боргу за лізингом зменшився з 12 до 2 мільйонів гривень. А комісія, на його думку, поповнить лише ряди тих, хто і так доймає ЛПЕ постійними перевірками.

У відповідь Андрій Осіпов зазначив, що через деякий час у міськраді все одно прийдуть до висновку, що процедура фінансового оздоровлення ЛПЕ – необхідна.

Наразі ж із думкою Осіпова депутати не погодилися, так і не підтримавши проект рішення.

Довідково:


Фінансове оздоровлення – це процедура банкрутства, основна мета якої - забезпечити відновлення платоспроможності підприємства-боржника і виконання графіка погашення заборгованості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, ЛПЕ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутати міськради не захотіли говорити про передбанкрутний стан ЛПЕ
26 вересень, 2013, 16:28