Як лучанам рахують нові тарифи на утримання будинку

Як лучанам рахують нові тарифи на утримання будинку
Тарифи на утримання будинків у луцьких багатоповерхівках зросли через підвищення рівня заробітної плати та електроенергії.

На «Гарячу лінію» ВолиньPost’у звернулася читачка Віра.

«Доброго дня, прошу допомоги у вирішенні питання необгрунтованого підняття тарифів за утримання будинку, у нашому будинку тариф підвищився аж на 55%,хоча в інших будинках тариф зріс всього на 40%. Цікавить питання на основі чого та ким формуються і затверджуються комунальні тарифи», - написала жінка на Гарячу лінію.

Будинок обслуговує підприємство «М.Ж.К.». Як пояснила економіст підприємства Тетяна Шевчук, тарифи виросли ще взимку 2013 року. До підняття тарифу зі слів Тетяни Шевчук спонукало збільшення витрат на оплату енергоносіїв, вартість матеріалів та заробітної плати.

«У попередньому тарифі враховувалася зарплата у 650 гривень. Нині мінімальна зарплата, як відомо, 1147 гривень», - пояснює Шевчук.

Інформацію про підняття тарифів розмістили у газеті «Луцький замок» та у повідомленнях на під’їздах кожного з будинків.

Після цього чимало жителів відмовилися від частини послуг з утримання будинків, таким чином здешевивши тариф. Наприклад, вирішили самотужки прибирати сходову клітку.

До слова, відмовлятися від певних послуг будинки продовжують і далі. Але для цього потрібна письмова згода усіх мешканців, а не простої більшості.

Що ж до того, чому саме у 19 будинку на проспекті Молоді тариф зріс на 55 %, у «Товаристві М.Ж.К.» пояснюють – вартість залежить від площі будинку, прибудинкової території та перелік послуг, які надаються.

Таким чином, нині власники квартир сплачують за утримання будинку за 1 квадратний метр 2,1968 гривень проти 1,4351 гривень, як це було раніше.

У послугу «утримання будинку» входить прибирання прибудинкової території, сходових кліток, підвалів, технічних поверхів, витрати з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем загального користування, дератизація, дезінсекція, обслуговування димовентиляційних каналів, поточний ремонт конструктивних елементів та освітлення місць загального користування, підвалів. Окрім цього у тарифі враховується ПДВ та прибуток підприємства.

Рішення про зміну тарифів затверджував виконавчий комітет Луцької міської ради 5 червня 2013 року. Нові ціни вступили у силу 1 липня 2013 року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЖКГ, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не платите им ни хрена! чтобы отказаться, нужно согласие всех жителей? ничего подобного. это чтобы согласиться на такое обслуживание, нужно согласие всего дома, а послать такое "содержание" очень просто - не платить ни копейки, и пусть хоть в одном суде докажут, что хоть какие-то услуги предоставляли лично вам.
зачем они договора подсовывают каждой отдельно взятой квартире?
Відповісти
иначе придется действовать так, а кому оно надо: http://www.unian.net/news/597200-v-poltave-sotni-lyudey-vzyali-shturmom-gorsovet-i-vyilomali-dver-v-kabinet-mera-foto.html
Відповісти
Вони добре знають тільки ОДНУ РОБОТУ. Все глибше залазити в нашу кишеню. Але неШАНОВНІ. Вона вже пуста. Більше того, в ній дирка протерта цінами на продукти, ліки, транспорт і все інше. Не розуміючи того, що вже більше не візьмете, ВИ СВОЇМИ РУКАМИ доруйнуєте й тих, хто з останніх сил старався вам платити. Ми стаємо неплатниками не від хорошого життя і не з власної волі. І, дякуючи вам, нас все більше.
(Для довідки: В горезвісному СССР середньої МІСЯЧНОЇ ЗАРПЛАТИ вистачало на оплату трьохкімнатної квартири ЗА ОДИН РІК).
З ПОКРАЩЕННЯМ ВАС!!!
Відповісти
Вже пройшло більш як 3 місяці від дати рішення міської ради, а чому ще досі немає додатку до договору про перелік та тарифи послуг, а також графік про періодичність виконання та надання послуг. Виходить, що зміни тарифів немають ніякої юридичної сили, а договір є недійсним.
Відповісти
Щоб вони всі ці гроші витрачали собі на ліки
Відповісти
Останні новини
Як лучанам рахують нові тарифи на утримання будинку
27 вересень, 2013, 15:12