На Волині взялися за розчищення меліоративних каналів. ВІДЕО

На Волині взялися за розчищення меліоративних каналів. ВІДЕО
Останніми роками проблема підтоплень сільгоспугідь і населених пунктів стала дуже актуальною, бо меліоративні системи побудовані ще за радянських часів вийшли з ладу і вже 30 років не розчищалися.

Проблему почали вирішувати три року тому. Спочатку відрегулювали рівень води на Поліссі, нині ж епіцентр перемістився на родючі землі, ‒ йдеться в сюжеті каналу ВОДТРК.

Меліоративна система Хотишівської та Рогожанської сільських рад побудована на початку 70-х років минулого століття. За радянських часів у неї вклали сотні тисяч рублів. Однак, більше 25 років меліоративні канали не доглядали.

Директор СГП «П’ятидні» Валерій Діброва господарює на території 17 сільських рад. Каже, що ґрунтів, які потребують втручання з відновлення меліоративної системи, дуже багато.

З 2010 року меліоративні системи на Волині намагаються відновити. Спочатку увагу зосередили на районах Полісся: розчистили гирла річки Прип’ять, у Любешові спорудили дамбу. Нині ж епіцентром робіт стали Володимир-Волинський та Іваничівський райони.

Щодня уже протягом 2 місяців на каналі між територіями двох сільських рад працює машиніст Михайло Демчук. Каже, що для того, аби оцінити якість його робити, потрібно було приїхати раніше і побачити, в якому стані були канали раніше. Стверджує, що працює на совість.

Схожі роботи ведуться на 192 об’єктах. Загалом на впровадження проти паводкових заходів витратять 70 мільйонів гривень, ‒ каже заступник губернатора Віталій Карпюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вклоняюсь працьовитим і розумним людям. Нехай щастить.
Відповісти
Останні новини
На Волині взялися за розчищення меліоративних каналів. ВІДЕО
27 вересень, 2013, 13:20