У центрі Ковеля збудують торговий центр. ФОТО

У центрі Ковеля збудують торговий центр. ФОТО
Торговий комплекс «Салют» зведуть на бульварі Лесі Українки, 29 у Ковелі.

Про це йшлося під час засідання міської містобудівної ради, ‒ повідомляють у ковельській мерії.

Проектну документацію розробило архітектурне бюро «Формат» із Луцька. Директор архітектурного бюро Віктор Трофимюк ознайомив присутніх з місцем розташування торгового комплексу, з прийнятими конструктивними рішеннями і техніко-економічними показниками проектної будівлі. Розповів, що будівля торгового комплексу запроектована триповерховою.

На першому поверсі буде розміщено торгова зала площею 562,4 кв.м з підсобними приміщеннями, на другому – кафе на 48 місць, третій поверх запроектовано двома площами ‒ 103,6 кв.м та 123 кв.м. На цьому поверсі запроектовані антресолі і лоджії кафе, машинне відділення для ліфта, технічне приміщення та окремий вихід на покрівлю будівлі.

Машинне відділення і технічне приміщення розташовані в тій частині будівлі, що знаходиться ближче до житлового будинку №15 по вул. Сагайдачного. Будівля буде розміщена на відстані 20,3м від житлового будинку по вул. Сагайдачного, 15, що відповідає будівельним та протипожежним нормам і правилам.

Також він наголосив на тому, що об’єкт запроектовано таким чином, що буде забезпечуватись максимальна шумо- та звукоізоляція прилеглих житлових будинків. Віктор Трофимюк повідомив, що проект узгодили з історико-архітектурним планом Ковеля та погодили з управлінням культури Волинської ОДА.

Під час розгляду документації члени містобудівної ради запропонували розглянути можливість вилучення з проекту 3-го поверху, на якому розміщене машинне відділення для ліфта. Крім того, порекомендували переглянути проектне рішення благоустрою території між будівлею та багатоквартирним житловим будинком, зокрема передбачити там сквер. Також запропонували не зменшувати існуючу ширину тротуарів, оскільки на Привокзальній площі завжди дуже великий потік пішоходів.

Пропозиції підтримали всі члени містобудівної ради.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мешканці будинку за торговим центром будуть дуже "щасливі"
Відповісти
то точно, біля там-таму вже років сім як від "щастя" спати не можуть :-)
Відповісти
Останні новини
У центрі Ковеля збудують торговий центр. ФОТО
27 вересень, 2013, 16:07