Матіос у Луцьку презентувала книгу про «історичне пекло». ФОТО

Матіос у Луцьку презентувала  книгу про «історичне пекло». ФОТО
Письменниця Марія Матіос представила лучанам свою чергову книгу «Черевички Божої матері».

Автограф-сесія та спілкування з нею відбулося в рамках книжкової виставки «Книги великої Волині» у п’ятницю, 27 вересня.

«Цю книгу я присвятила батькові і, я думаю, що виконала його останню волю, прохання, наказ…», - розповіла Матіос. Зазначимо, що батько письменниці помер у липні 2013 року.

Також вона розповіла, що в книзі йдеться про події 1941 року на Буковині, де головний персонаж повісті «Москалиця» Іванка Борсук потрапляє у вир подій війни. «Книга про дитину, яка лише за два тижні зрозуміла, що вона стала старою від тих подій, які їй довелося пережити», - зазначила Матіос.

Під час зустрічі письменниця також розповіла про цікавий випадок, що стався з нею напередодні у Луцьку. «Ми вчора на вулицях Луцька заблудилися. Нас (її та водія, - ред.) серед ночі зупинили даішники. Мовляв, ви неправильно їхали, ви, напевне, пили», - зазначила Матіос.

За її словами, водій жодних правил не порушував, вони просто кружляли містом, бо вулиці Луцька їм незнайомі. Письменниця припустила, що правоохоронці звернули увагу на машину через те, що номер на ній не волинський. «В Європі такого бути не могло», - додала Марія Матіос.

На запитання про те, чи не хоче вона як народний депутат України написати книгу про українську політику, Матіос відповіла: «Я таких сюжетів багато маю, але я про них писати не буду… принаймні років 10».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: культура
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
... "де головний персонаж повісті «Москалиця» Іванка Борсук потрапляє у вир подій війни", автор даної статті читав "Москалицю", бо таке враження, що ні, Іванка Борсук не є головною героїнею даної повісті...
Відповісти
Багато читачів не чу\итали цю повість
Відповісти
Краще б писала про політ майбутніх людей до космосу.
Відповісти
не пишуть, от і уявила панунця себе писательницею...Шкода засараного паперу.
Відповісти
Останні новини
Матіос у Луцьку презентувала книгу про «історичне пекло». ФОТО
27 вересень, 2013, 17:39