У Луцьку відзначили день народження президента Грушевського. ФОТО

У Луцьку відзначили день народження президента Грушевського. ФОТО
У Луцьку відбулась церемонія покладання квітів до пам’ятника Михайлу Грушевському з нагоди 147-ї річниці його дня народження.

Участь у церемонії взяли заступник голови ОДА Олександр Курилюк, перший заступник голови Волинської облради Юрій Лобач перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук, представники громадських організацій області, пише Волинська правда.

«Нам усім потрібно читати Грушевського, щоб знати, що ми є українці, і щоб не повторювались трагічні сторінки нашої історії», – сказав перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
такого понаписував, що не стикується з ніякими дослідженнями...
Відповісти
Ну хто тобі, сай дядько, доктор?!
Відповісти
що сидить на унітазі...
Відповісти
Скільки можна вже з Грушевського президента робити? Він ніколи ним не був! Для Волиньpost - Грушевський - голова Центральної Ради УНР. Він був категорично проти запровадження посади президента в Україні. І такої посади в Україні до 1991 року не існувало!
Відповісти
У березні 1919 емігрував до Чехословаччини. Жив у Празі, потім у Відні як представник закордонної делегації УПСР.
У листі на адресу Раднаркома відмовився від всіх своїх "помилок", просив вибачення і просив дозволу повернутися в Радяньську Україну.
1923 року був обраний академіком ВУАН. У березні 1924 року із сім'єю приїхав до Києва. Працював професором історії в Київському державному університеті. Був обраний академіком Всеукраїнської академії наук, керівником історико-філологічного відділу.
…його обрали дійсним членом Академії наук СРСР. У 1924–1931 роках очолював історичні установи ВУАН.
14 квітня 1926 політбюро ЦК КП(б)У в постанові «Про Українську академію наук» висловилося за кандидатуру Грушевського на посаду президента ВУАН. 7 березня 1931 року Грушевський переїхав до Москви.
Газета «Вісті» від Ради Народних Комісарів УРСР вмістила повідомлення про смерть. У постанові Раднаркому зазначалося: «Зважаючи на особливі наукові заслуги перед Радянською Соціалістичною Республікою академіка Грушевського М. С., Рада Народних Комісарів УРСР постановила: Поховати академіка Грушевського М. С. в столиці України — Києві. Похорон взяти на рахунок держави. Для організації похорону утворити урядову комісію».
http://uk.wikipedia.org/wiki/%C3%F0%F3%F8%E5%E2%F1%FC%EA%E8%E9_%CC%E8%F5%E0%E9%EB%EE_%D1%E5%F0%E3%B3%E9%EE%E2%E8%F7


Відповісти
Останні новини
У Луцьку відзначили день народження президента Грушевського. ФОТО
29 вересень, 2013, 17:23