Сесія Волинської обласної ради. Он-лайн-трансляція (текст+фото)

Сесія Волинської обласної ради. Он-лайн-трансляція (текст+фото)
У понеділок, 30 вересня, у Волинській обласній раді - продовження 20-ої сесії.

10:05 Сесія повинна була розпочатися о десятій годині. Але обранці громади дисциплінованості не демонструють. Збираються повільно.

10:08 Прийшов голова облдержадміністрації Борис Клімчук. За ним прибув голова Волиньради Володимир Войтович.

10:12 Заступник голови ОДА Станіслав Ющик вручає державні нагороди.

10:17 Вітають депутатів, які в міжсесійний період відзначили дні народження: Валентина Вітра, Віктора Коротуна, Віталія Карпюка, Михайла Корінчука, Петра Олешка, Надію Григолу, Тамару Ковальчук.

10:20 Зареєструвалося 50 депутатів. Войтович каже, що, за його спостереженнями, у залі є більше обранців. Чому ті не зареєструвалися голова облради не розуміє. Хоча, можливо, через технічні несправності.

10:25 Два депутатські запитання до прокурора області має Василь Столяр ("Батьківщина"). Його цікавить "бездіяльність правоохорнців" у питанні зарплатних боргів у ФК "Волинь" і рейдерське захоплення ПП "Флора". За словами Столяра, йому як колишньому президенту ФК "Волинь" вже тривалий час не виплачують зарплату.

10:27 Запит до обласного прокурора і голови ОДА озвучує свободівець Олександр Бик. Його цікавить ситуація із нечистотами біля "Володимир-Волинської птахофабрики".

10:36 Петро Олешко звернувся до начальника Служби автомобільних доріг в області з проханням відремонтувати дороги у двох волинських селах. З таким проханням до нього звернулися громадяни.

10:39 Нашоукраїнець Михайло Бегаль має претензії до центру зайнятості.

10:41 Валентина Блінова ("Батьківщина") просить у Бориса Клімчука дати відповідь, чому і скільки боргують будівельникам, які зводять школу в селі Любохини Старовижівського району.

10:42 Юрій Лазаренко ("Батьківщина") просить виділити три тисячі гривень багатодітній сім’ї, яка постраждала після пожежі.

10:45 Олександр Пирожик ("Свобода") заявляє, що директором школи у селі Великий Обзир Камінь-Каширського району призначено людину з кримінальним минулим.

Просить у прокурора області та губернатора розібратися із ситуацією. Переконує: батьки школярів проти такого сумнівного директора.

10:49 Ігор Гузь ("Батьківщина") традиційно емоційно озвучує два запити.

За його словами, на офіс громадської організації "Національний Альянс" разів з десять приходили правоохоронці й наполягали, що хочуть забезпечити охорону табору "Повстанець". Гузь каже, що міліціонери отримали наказ слідкувати за діяльністю молодих патріотів.

Ще один запит стосується "благодійних внесків" у Коледжі технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Але обидва запити Гузя лишилися не підтриманими.

10:59 Депутат-священик Віталій Собко обурюється, що луцьке управління культури дало дозвіл на проведення фестивалю театрів на місці колишньої церкви у Луцькому замку. Тим паче, там виступав театр, який позиціонує себе як постмодерністський. А це, каже Собко, ображає релігійні почуття віруючих.

11:04 Депутатка Валентина Касарда ("Батьківщина") просить відеремонтувати дорогу до санаторію "Пролісок".

11:07 Свободівець Микола Давидюк нарікає на проблему "паперотвочості" у освітній галузі.

11:11 Володимир Латковський (Народна партія) каже, що громада просить продовжити трудовий контракт із директором школи інтернату у селищі Головно Любомльського району.

11:20 Слово взяв народний депутат Євген Мельник ("Свобода").

Каже, що прорив валів-насипів, які відгороджували відстійник ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" від земель загального користування, може спричинити неконтрольоване екологічне лихо. Це питання, каже він, піднімали і раніше, але отримували відписки. А нині, коли сталося "ЧП", навіть не порушена кримінальна справа.

Мельник наголошує, що власники фабрики – олігархи з Харкова.

"Якщо ці олігархи від Партії регіонів, то стає зрозуміло, чому влада закриває очі на проблему", – висловився він.

11:28 Борис Клімчук відкликав клопотання про призначення ректором Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти депутата облради Петра Олешка.

11:49 Тривалу дискусію викликало питання про внесення змін у рішення облради щодо припинення права користування на частині мисливських угідь. Цю непросту тему вирішили відкласти.

12:10 Проголосували за реорганізацію Люблинецького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів-ліцей» у Люблинецьку загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів.

12:16 Депутати перереєструвалися. Система зафіксувала 51 обранця.

12:30 Триває суперечка з приводу розпуску колегії облради. Проект рішення підготував регіонал Олег Батюк.

Опозиція, яка тут в меншості, наполягає на тому, що колегія мусить бути. Однак більшість має іншу думку. Такий орган потрібен, кажуть депутати. Але оскільки вже понад рік депутати не можуть зібратися на засідання колегії, то її краще ліквідувати, вважає Борис Клімчук.

12:40 Позапартійний Святослав Кравчук, перший заступник міського голови Луцька, вважає, що сесії обласної ради треба проводити раз у місяць у визначений день. А за два дні до сесії збирати колегію.

12:41 Якщо таке рішення буде прийнято, то це стане прецедентом на всю Україну, вважає представник Єдиного Центру Борис Загрева. Мовляв, Волинську обласну раду вважають однією з найбільш демократичних в Україні, а тут взяли і скасували колегію.

12:46 Олег Батюк, вислухавши всі зауваження та пропозиції, попросив зняти з розгляду це питання, аби допрацювати проект рішення.

13:04 Голова обласної ради Володимир Войтович оголосив перерву. Вільний час у депутатів - до 14:00. Всі розходяться обідати.

13:13 Минуло всього кілька хвилин, а сесійна зала геть спорожніла. Лишився лище депутат-комуніст Петро Бущик.

13:23 Тим часом у їдальні - черга.

14:15 Перерва триває й досі, хоча депутати вже мали б взятися за роботу.

14:26 Голова облради Володимир Войтович просить депутатів займати свої місця.

14:28 Зареєструвалося 45 депутатів. Ігор Гузь підходить до депутатського місця Любомира Валіхновського і витягує його картку із системи, демонструючи, що кворум - під сумнівом.

14:30 Нашоукраїнець Сергій Слабенко висловлює свою думку щодо роз'яснення Міністерства доходів і зборів від 23 травня 2013 року, що грошові перекази (кошти заробітчан), отримані громадянами України на поточні або карткові рахунки з джерелом походження за межами країни, підлягають оподаткуванню.


14:44 Із 23 регіоналів у сесійній залі присутні восьмеро. Нема і Бориса Клімчука.


15:01 У президії знову сидить Борис Клімчук. Сергій Слабенко критикує проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо банківських вкладів фізичних осіб, зареєстрованого Верховною Радою 26 лютого 2013 року.

15:14 Олександр Пирожик ("Свобода") пропонує до вересня 2014 року прокласти до Нового Загорова, що у Локачинському районі, нормальну дорогу. 70-та річниця героїчного бою УПА поблизу села Новий Загорів (8-11 вересня 1943 року) цьогоріч минула. Ця дата, на жаль, не відзначалася як офіційний захід загальнообласного значення, каже він.

15:31 Олексанлр Курилюк просить підтримати працівників культури. Так, колективу обласноїфілармонії "Кантабіле" необхідний автобус.

15:35 Зміни до бюджету прийняті.

15:36 Про діяльність прокуратури звітує головний прокурор Волині Андрій Парака. Каже, за рівнем злочинності Волинь входить до п'ятірки кращих областей, де, порівняно з іншими, скоюється не так багато злочинів.

16:08 Василь Столяр просить прокурора розповісти про "рейдерські дії" на Волині. Це традиційна для Столяра тема.

16:18 Андрій Парака продовжує виважено відповідати на питання депутатів.

17:10 В залі досі дискутують з прокурором.

17:18 Депутати взялися за решту питань порядку денного.

17:32 Справилися! Лунає Державний Гімн. Нарешті 20-ту сесію завершили.

17:37 Борис Клімчук і Володимир Войтович ще деякий час лишаються у сесійному залі. Разом з ними Петро Олешко.

Губернатор зізнається: має гарний настрій, бо закрили сесію. А ще свіжа інформація - Волинь отримала 9 мільйонів гривень додаткових державних коштів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну и где ваш "онлайн"?
Відповісти
Он-лайн-трансляція (текст+фото)
Відповісти
Сесію не закрили. Рішення щодо інформації прокурора А. А. Параки не прийняли - вистачило голосів. Тож Гімн у залі не звучав.
Відповісти
Останні новини
Сесія Волинської обласної ради. Он-лайн-трансляція (текст+фото)
30 вересень, 2013, 10:20
На Волині – спалах гепатиту
30 вересень, 2013, 09:46