У Луцьку побувала відома гімнастка. ФОТО

У Луцьку побувала відома гімнастка. ФОТО
У Луцьку два дні тривав Відкритий кубок Луцька з художньої гімнастики.

В обласний центр Волині приїхали кращі представниці художньої гімнастики України, - повідомили у прес-службі мерії.

Такі спортивні змагання у Луцьку відбувалися вперше. Організатори Відкритого кубку Луцька з художньої гімнастики переконані, що ці старти стануть імпульсом до досягнення нових вершин юними гімнастками.

Участь у заході взяли дівчата віком від 5 до 18 років, вихованки школи Дерюгіних з Києва, Володимир-Волинської ДЮСШ, спортивного клубу «Багіра» (м. Львів), Ужгородської ДЮСШ, Білоцерківського спортивного ліцею, Чернівецької ДЮСШ. Луцьк на цих змаганнях представляють юні гімнастки з спортивних клубів ФСТ «Спартак», «Грація», «Фаворит», «Фортуна», «Спорт-естет».

Головна суддя змагань - суддя міжнародної категорії, голова Федерації гімнастики Волині Тетяна Фігель.

Несподіванкою для юних спортсменок стало те, що на змагання завітала титулована спортсменка, призерка Олімпійських ігор Ганна Безсонова.

На офіційне відкриття змагань завітав міський голова Микола Романюк. Він привітав учасників та гостей свята.

«Дуже приємно, що у Луцьку з кожним роком відбувається все більше різноманітних заходів і це не лише фольклорні фестивалі, але й спортивні свята. І це дуже добре, адже у спорті є ряд напрямків, які необхідно підтримати, зокрема, й художню гімнастику. Це добре, що є молоді люди, які хочуть займатися цим видом спортом», - мовив він.

Міський голова зауважив, що хоче зробити Відкритий кубок Луцька з художньої гімнастики традиційним заходом, який відбуватиметься кожного року.

«Хочеться, щоб більше молоді займалося спортом, незалежно чи це гімнастика, шахмати, футбол, волейбол чи бокс», - зазначив Микола Романюк. До слова, онука міського голови Анна-Марія Романюк, з семи років займається гімнастикою. І 29 вересня вона демонструвала свою майстерність, виступаючи у категорії кандидатів у майстри спорту з художньої гімнастки.

«Головне завдання влади створити належні умови для занять молоді спортом. Ми повинні забезпечити належну підготовку юних спортсменів, аби вони могли гідно представляти наше місто на змаганнях», – наголосив міський голова.

Нагадаємо, змагання відбуватимуться 29-30 вересня.

Ганна Безсонова
Ганна Безсонова

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.