ТОП політиків, в яких жбурляли яйця, черевики та каміння. ФОТО. ВІДЕО

ТОП політиків, в яких жбурляли яйця, черевики та каміння. ФОТО. ВІДЕО
Обрані політиками зовнішньополітичний та внутрішні напрямки розвитку країни іноді не збігаються з очікуванням електорату, й тоді обурені люди намагаються хоч якось звернути на себе увагу. Іноді нетрадиційними способами: закиданням яйцями, взуттям, біляшами або навіть камінням.

Топ-7 політиків, яких закидали названими предметами склало видання ТВі.

7. Кортеж новообраного президента Ірану Хасана Роухані закидали яйцями, взуттям та камінням. Політик викликав обурення публіки після телефонної розмови з президентом США Бараком Обамою, в якій вони вперше за 34 роки обговорили напрям розвитку співпраці держав. Сьогодні стало відомо, що винуватців атаки таки знайшли, проте не зовсім традиційним способом: поліція вирахувала нападників за відсутністю на них взуття.



6. У липні цього року, після завершення жалобного молебню пам’яті жертв Волинської трагедії в Луцьку президент Польщі Броніслав Коморовський також став жертвою «яєчного» замаху. Охоронці польського президента зауважили нападника, який наблизився у юрбі з яйцем у руці до президента, й одразу ж повалили його на землю. Нападникові вдалося лише забруднити яйцем лацкан президентського піджака.



5. Під час передвиборчої кампанії 2004 року тодішня співголова коаліції за Ющенка Юлія Тимошенко та керівник харківського штабу Ющенка нардеп Анатолій Матвієнко потрапили під яєчну атаку. Під час п’ятитисячного мітингу в місті Нова Водолага на площу прибули три автобуси з молодиками. Місцева міліція, яка повинна була охороняти порядок, утрималася від будь-яких дій: хлопців з автобусів пустили під трибуну, де вони розгорнули агітаційні плакати на підтримку Януковича і почали скандувати в мегафони провокаційні гасла.



4. У 2008 році нападу зазнав тодішній президент США Джордж Буш. Під час прес-конференції у Багдаді один із іракських журналістів кинув у Буша свої черевики, вигукнувши: «Це прощальний поцілунок, собако!» Після того, як охорона забрала журналіста, Джордж Буш заявив: «Я не відчув ані найменшої загрози!»



3. 18 червня 2002 року один з лідерів Соціалістичної партії України Юрій Луценко перед початком виступу президента Леоніда Кучми вручив йому плетені лапті зі словами: «На доріжку до Європи». Президент, який перебував на трибуні парламенту, викинув лапті в зал, звернувшись до Луценка: «Потрібно ж щось у голові мати». У виступі президент сказав, що «не звертає уваги» на подібні дії.



2. 2010 року опозиціонери закидали спікера Верховної Ради Володимира Литвина яйцями та папірцями, коли він відкривав засідання парламенту. Крім того, у сесійній залі ВР кинули димову шашку, через що виникло серйозне задимлення. Литвин та інші члени президії закрилися від яєць парасольками. Незважаючи на це, одне з яєць влучило Литвинові в око, інше ж – у систему «Рада».



1. А першу сходинку нашого топу посідає нині діючий президент України Віктор Янукович. Під час виборчої кампанії 2004 року, в якій політик таки зазнав поразки, у Віктора Януковича поцілив яйцем 17-річний студент з Івано-Франківська. Янукович з невідомих причин став падати на землю, ніби від кулі, і згодом взагалі потрапив до лікарні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ТОП політиків, в яких жбурляли яйця, черевики та каміння. ФОТО. ВІДЕО
30 вересень, 2013, 15:37