Українців хочуть штрафувати за лайку

Українців хочуть штрафувати за лайку
На розгляд Верховної Ради України внесено законопроект, що пропонує внести зміни до Адміністративного кодексу України щодо посилення відповідальності за дрібне хуліганство.

Документ передбачає штраф від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це 510-850 гривень, за лайку в громадських місцях, ‒ пише ТВі.

Відповідний законопроект зареєстрував у парламенті нардеп від КПУ Олександр Зубчевський.

«За останні роки в суспільстві все більше посилюється використання нецензурної лексики і лайки в громадських місцях. Існуюча відповідальність за подібні дії не є суттєвою загрозою для порушників і не сприяє їх виправленню, тому введення більшої відповідальності за дрібне хуліганство стане дієвою формою боротьби з правопорушниками», – йдеться у пояснювальній записці до документа.

Зубчевський стверджує, що прийняття закону дозволить підвищити культурний рівень спілкування громадян, наповнити бюджет за рахунок штрафів, а також сприятиме захисту громадян України від нецензурної лайки, образливих чіплянь до громадян та інших подібних дій, що порушують громадський порядок і спокій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Уявляю ситуяйцію:
Мене, інтеліґента в дванадцятім коліні, за матюк, що зірвався з уст, в момент, коли, наприклад, луцька маршрутка обілляла мене ж, інтеліґента, болотом з ями-калюжі. сержант-полішук поведе куди-треба і вштрафує на гроші. Браво, міська влада.
Відповісти
А я підтримую! Іноді в маршрутці чи на зупинці наслухаєшся таких "перлів", що вуха скручуються... прикро... а зауваження зробиш, то і тебе пошлють в те місце, про яке й не чув ніколи...)
Відповісти
а в iнтернетi мона?
Відповісти
Останні новини
Українців хочуть штрафувати за лайку
30 вересень, 2013, 18:39