Губернатор про аварійний будинок у Луцьку: хай спочатку дасть гроші місто

Губернатор про аварійний будинок у Луцьку: хай спочатку дасть гроші місто
Гроші на аварійну пам’ятку архітектури на вулиці Іова Кондзелевича, 5 у Луцьку спочатку треба виділити з міського бюджету, – вважає голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

Про це він заявив під час чергового пленарного засідання 20-ої сесії облради 1 жовтня.

Нагадаємо, на території історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» роками затоплює будинок 400-літньої давнини, архітектурну пам’ятку, в якій колись діяв монастир ордену Василіанів. Нинішні його мешканці говорять, що ситуація критична – почали пліснявіти меблі, трухлявіти підлога, осипатися тиньк.

Вологість у будинку в рази перевищує норму. Люди бояться, що аварійний дім узагалі завалиться. Перше звернення у місцеве управління ЖКГ мешканці будинку надіслали два роки тому. Відтоді листування з чиновниками не припиняється.

Отож, у вівторок, 2 жовтня Волиньрада скасувала своє рішення про виділення 800 тисяч гривень з обласного бюджету 2013-ого року на придбання нового житла для мешканців будинку на вулиці Іова Кондзелевича, 5.

За словами губернатора Волині, таке рішення – виняток. Зазначив він також, що подумати про аварійний будинок і його мешканців мають спочатку в Луцькій міськраді.

Депутат Сергій Слабенко розповів, що отримав листа за підписом луцького міського голови Миколи Романюка, де зазначається, що питання може бути розглянуте під час чергової сесії міськради лише за умови попереднього виділення грошей на справу з державного і обласного бюджетів.

«І щоб ми зараз не говорили, питання захисту прав і свобод людини залишиться в такому статусі незрозумілому», – додав Слабенко.

У відповідь губернатор Волині зауважив, що не хотів би критикувати міську владу, але відповідь «по меншій мірі не коректна».

«Як би ми не судили і не рядили, ордери виписував міськвиконком свого часу, вони проживають на території міста», – висловився голова облдержадміністрації.

Тож, на думку губернатора, перший крок має зробити міська влада. «Другий зробимо ми і тоді Клімчук зможе апелювати до Прем’єр-міністра. Я по цій схемі буду працювати», – додав він.

«Я буду уклінно просити Миколу Романюка цю позицію переглянути і в бюджеті 2014-ого року все-таки закласти ці гроші. Ми свої теж положимо. Тоді можна говорити з державою. Державу не можна шантажувати, тому що держава може просто відписатися», – зазначив Клімчук.

«Помилка зроблена в Миколи Ярославовича. Ми цю помилку поправимо», – резюмував очільник Волинської ОДА.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Губернатор про аварійний будинок у Луцьку: хай спочатку дасть гроші місто
02 жовтень, 2013, 12:23