У луцьких садочках мерзнуть діти

У луцьких садочках мерзнуть діти
На третій день від початку опалювального сезону у луцькому дошкільному навчальному закладі №10 – холодно: 16 градусів тепла.

Про це ВолиньPost повідомив один з батьків, які водять туди свою дитину.

За словами батька Андрія, і діти, і вихователі змушені одягати по декілька кофтин, аби не змерзнути.

«В групі стоїть електричний обігрівач, проте він не рятує від холоду», - розповідає батько.

«Згідно із санітарно-епідеміологічними нормами температура не те що в садочку, а в звичайній квартирі не може бути нижчою 18 градусів. Це холодомор якийсь!» - нарікає Андрій.
ВолиньPost вибірково опитав батьків, чиї діти ходять в луцькі садочки.

Згідно із отриманими результатами, станом на ранок середи 2 жовтня опалення не ввімкнули у ДНЗ № 10 в районі РАЦСу, ДНЗ №5 біля міської ради та ДНЗ №6, що на Дубнівській. При чому, за словами батьків, в ДНЗ №5 температура сягає лише 13 градусів за Цельсієм, а в ДНЗ №6 – 12 градусів.

В ДНЗ №36, що на Львівській, опалення увімкнули ще в понеділок, в ДНЗ №16 – у вівторок.

Батьки із ДНЗ №13, що в районі ЛПЗ, сьогодні не відвели дитину в садочок, адже станом на вівторок там теж не було опалення.

Як розповів інженер-будівельник управління освіти Луцької міської ради Юрій Коцур, можливості управління в питанні підключення до системи опалення навчальних закладів обмежені. Адже окремої бригади в управлінні освіти немає.
Тому підключення здійснюється спільними зусиллями освітян та «Луцьктепла».

За словами інженера-будівельника управління освіти, станом на ранок 2 жовтня без тепла залишається ще 25 садочків міста із 40.

«Жоден садочок, який отримує тепло з котельні на Карбишева, не підключений. Решта садочків, які отримують енергоносій з інших котелень, сьогодні вже з теплом», - розповів Юрій Коцур.

Також Коцур висловив переконання, що до п’ятниці всі навчальні заклади міста будуть з теплом.

Як розповіла ВолиньPost прес-секретар ДКП «Луцьктепло» Катерина Котельчук, садочки підключаються до мережі поступово.

«Неможливо відразу ввімкнути всі об’єкти, - каже прес-секретар. – Але ми робимо все можливе, аби підключення відбулося якнайшвидше».

За її словами, в «Луцьктеплі» планують підключити до системи всі медичні та навчальні заклади, а також об’єкти соціальної сфери до кінця цього тижня.

Нагадаємо, міський голова Микола Романюк видав розпорядження про початок у Луцьку опалювального сезону з понеділка, 30 вересня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дітей шкода, але мерзнуть не тільки вони)
Відповісти
Просто выборы только в следующем году. Так, что терпите. В следующем году всё будет четко, деревья покрасят вовремя и бабье лето привезут, а батареи будут греть с первого сентября и до конца выборов))
Відповісти
А АЗІРОВ РОЗПИНАЄТЬСЯ,ЩО - НА ПАПІРІ ВСЕ В СТРАНЄ ХАРАШО....
Відповісти
Я чув що у луцьку одному адвокату заборонили відмикатися від центрального опалення, а потім заборонили вішати на фасаді будинку кондиціонер (лише через відповідні проекти та дозволи). А він наняв шабашників (може і з тих же комунальників) які його за день відімкнули від центрального опалення, переробили на індивідуальне так що підключення до центрального стало неможливим. Він потім заплатив штрафи за це але кошти були менші ніж пішли б на хабарі чиновникам і він зараз зі своїм опаленням. От я задумався чому я маю платити щомісяця справно а моя родина повинна мерзнути від свавілля монополістів Луцьктепло, Волиньгаз, які зав’язані з Соколовською та Романюком. Може собі так зробити? Шкода час вгаяв напевне наступного літа так і зроблю. Я сам вирішуватиму що у моєму домі має бути, стадно-совкова свідомість і покірність це для біль закалених людей. А штраф може піде на пенсії а не якомусь чиновничку.
Відповісти