У Ківерцях триває судова епопея з перейменуванням вулиць

У Ківерцях триває судова епопея з перейменуванням вулиць
У місті Ківерці триває судова епопея із перейменування «радянських» вулиць.

«Защітнікі» совєцьких вулиць намагаються в судовому порядку скасувати рішення Ківерцівської міськради про перейменування назв 6 вулиць районного центру, які замість символів окупаційного минулого тепер носять назви українських героїв та пам'ятних дат», - кажуть в прес-службі ВО «Свобода».

Утім, як з’ясувалося в суді, позивачі, які назвалися ківерцівськими комуністами, насправді навіть не знають, яку організацію вони представляють. Адже першим позивачем у позові до Ківерцівської міської ради про скасування рішення щодо перейменування вулиць міста є обласний комітет Комуністичної партії України – юридична особа, яка, однак, належним чином не зареєстрована.

Також у суді не були підтверджені повноваження Петра Бущика, який підписав позов як перший секретар обкому КПУ. Ні підтвердження статусу юридичної особи як позивача, ні повноваження Петра Бущика представником позивача суду надані не були.

Ще одним позивачем у справі виступає районна рада громадської організації «Ветерани України», легітимність існування якої теж викликала сумніви.

Після того, як депутата Ківерцівської міської ради, свободівця Олександра Вронського суд залучив до процесу як третю особу на стороні відповідача, він заявив клопотання про недопущення їх до судового процесу. Олександр Вронський мотивував це клопотання тим, що позивачі не підтвердили статусу юридичної особи, до того ж, печатки на позовній заяві є нелегітимними.

Позивачі не знайшли достатніх аргументів для виправдання своєї позиції. Представник «ветеранської організації», який водночас представляв у суді й КПУ, зрештою визнав свою помилку, а саме - ця організація дійсно не зареєстрована. Зрештою, суд прийняв ухвалу не допускати їх до процесу як позивачів.

Нагадаємо, депутати збиралися перейменувати 15 вулиць, але після протестів мешканців змінили назву лише частині.Так, з 5 червня цього року мали отримати нові назви:

- вул. Паші Савельєвої на вул. Прилісну;
- вул. Щорса на вул. Холмську;
- вул. 17-го Вересня на вул. Соборності;
- вул. Воровського на вул. Романа Шухевича;
- пров. Степана Бойка на пров. Княгині Ольги;
- вул. Кузнєцова на вул. Римоліна.

Втім, прокурор Ківерцівського району висловив свій протест щодо даного рішення і надіслав подання на розгляд Ківерцівської міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ківерці
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що ці комуняки так бісяться, видно премію пообіцяли!!!
Відповісти
Останні новини
У Ківерцях триває судова епопея з перейменуванням вулиць
02 жовтень, 2013, 11:40