У луцькому таборі «Ровесник» збудують басейн

У луцькому таборі «Ровесник» збудують басейн
Із 20 тисяч луцьких школярів цьогоріч оздоровленням охоплено майже 9 тисяч.

Про це під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 2 жовтня повідомив начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради Леонід Лаба.

За його словами, для охоплення організованими формами відпочинку та оздоровлення якомога більшої кількості дітей, застосовувалися різноманітні форми та види цієї роботи: виїзні табори, які розташовані в екологічно чистих регіонах України, пришкільні табори, профільні табори для творчо обдарованих дітей та юних спортсменів.

Станом на 20 вересня відпочинком та оздоровленням було охоплено 8989 дітей пільгових категорій. З них: 5072 – обдаровані та талановиті діти; 1264 – діти, які перебувають на диспансерному обліку; 1665 – діти з багатодітних сімей; 139 – діти з малозабезпечених сімей; 249 – діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; 136 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; 129 – діти-інваліди, які здатні до самообслуговування та можуть перебувати у таборах відпочинку; 19 – діти працівників агропромислового комплексу; 7 – діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків або загинули від нещасних випадків на виробництві.

Відпочинок та оздоровлення дітей шкільного віку організовували у пришкільних таборах, позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Ровесник» та інших профільних таборах.

У таборі «Ровесник» відпочило 616 дітей пільгових категорій, у 3 зміни. Із 12 червня по 2 липня 2013 року в таборі працювала літня школа «Ерудит» для 200 дітей, котрі мали досягнення у навчальній, науковій, спортивній сферах.

Як розповів Леонід Лаба, на проведення оздоровчої кампанії у Луцьку було виділено 2 642 892 грн, з них: з місцевого бюджету – 2 550 051 грн та додатково залучених батьківських коштів – 92 841 грн.

Окрім того, начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради розповів і про проблеми.

Табір «Ровесник» вимагає не тільки поточного, а й капітального ремонту, а саме: закінчення встановлення пожежної сигналізації (5 будиночків), огорожі навколо периметру табору, в будиночках потрібно оновити меблі. Нині існує проблема з придбанням каркасу для басейну та проведення будівельних робіт щодо його встановлення.

Також, каже Леонід Лаба, є проблема у зв’язку з недостатнім виділенням коштів для укомплектування медичних пунктів лікарськими засобами під час роботи таборів денного перебування.

За словами міського голови, у наступному році оздоровленням слід охопити ще більшу кількість дітей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.