У «НацАльянсі» розповіли, як за ними «бігала міліція»

У «НацАльянсі» розповіли, як за ними «бігала міліція»
Голова громадської організації "Національний Альянс" Майя Москвич описала, як міліція "бігала" за учасниками табору "Повстанець".

"Табір "Повстанець" проводиться на Волині щорічно, починаючи з 2006 року. Програма табору передбачає проведення різноманітних фізичних занять, читання лекцій на національно – патріотичну тематику та обговорення актуальних для молоді питань. Цього року однією з гутірок на таборі була лекція на тему юридичних аспектів спілкування з правоохоронними органами. Можливо б міліція і не звернула увагу на цю деталь, однак комуністи допомогли і тут почалося…", - пише вона в блозі на сайті "НацАльянсу".

Нагадаємо, 30 вересня депутат обласної ради Ігор Гузь заявив, що за табором "бігала міліція".

За її словами, 26 вересня на офіс "Національного Альянсу", починаючи з ранку, 3-4 рази приходили міліціонери з Луцького районного відділу УМВС та наполягали на обов’язковій присутності міліції на заході.

"Найцікавіший аргумент - в лісі зараз дуже багато браконьєрів ходить – можуть підстрелити! Листи, що нам не потрібна охорона і цей захід не є громадською подією, не мали результату", - розповідає Москвич.

"26-го вересня ввечері підключилася кримінальна міліція. Близько 20:00 до керівника Дубенськоїміської організації "Національний Альянс" до дому прийшли працівники кримінальної міліції і просили дати дані по неповнолітніх, корті планували їхати на табір – таких не виявилося. Відповідний запит надійшов і у Волинську обласну організацію", - продовжує вона.

Щоб "позбавити турбот" дільничних Луцького ВР УМВС та кримінальну міліцію, оргкомітет вирішив змінити місце проведення, формат заходу і відмовив в участі неповнолітнім.

"27 вересня, вранці, "хтось", очевидно не маючи справ, а лише зайву автівку і пальне, відслідковує переміщення груп учасників від залізничного вокзалу м. Луцька, до місця таборування, робить відповідні фото учасників та людей з котрими учасники вітались", - пише Майя Москвич.

За її словами, 29 вересня у село Валерянівка, котрим проходили таборовики, приїхали правоохоронці і збирали свідчення жителів про учасників заходу, а 30 вересня, каже Москвич, правоохоронці прийшли на роботу до сестри одного із учасників табору з питаннями про деталі його діяльності в організації.

"1 жовтня телефонні дзвінки з міліції отримали в Рівному – в прихильників Національного Альянсу просили повідомити, хто з членів місцевої організації їздив на табір. 2 жовтня запит про те чи відбувся табір надійшов в управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської ОДА…", - пише голова "НацАльянсу".

"Історія скоріш за все матиме продовження і ще багато прийдеться відписувати листів різним службам. Однак такими принизливими діями по відношенню до патріотичної молоді всі структури і люди котрі взялися за "Повстанець" лише показують свою ницість, жалюгідніть та викликають величезну відразу", - підсумувала вона.

"Хоча у всьому цьому є і позитив - переполох від табору показує, що параноя влади прогресує і лише підтверджує – ми рухаємося у правильному напрямку! Кількість таборів і вишколів потрібно збільшувати!", - додає громадська активістка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підгузники успішні тільки в симуляції та саморекламі.
Відповісти
Гляньте на Москвич - это лицо не обременённое интелектом и похожа на "липинку" - это у них семейная черта!
Відповісти
Ага, вже 9 років працюють, а Ви все гавкаєте і гавкаєте.
Відповісти
І який результат роботи? Гузь майже став депутатом! Офігенський результат-візьміть з полиці періжечок!
Відповісти
Бодя ты ли это?
Відповісти