Півроку топчемося на місці, – Башкаленко про ситуацію на ринках

Півроку топчемося на місці, – Башкаленко про ситуацію на ринках
Завокзальний та Центральний ринки Луцька вже понад десяток років працюють зі значними порушеннями пожежної безпеки, і ці порушення ніхто не вирішує.

Про це йшлося 22 лютого під час наради з питань забезпечення належних та безпечних умов на ринках області.

За словами начальника управління Держтехногенбезпеки в області Миколи Кревського, територія Завокзального ринку продовжними та поперечними проходами і проїздами, які мають становити не менше 4 метра кожний, забезпечена лише на 60%.

Також план-схема розташування торгових об’єктів, який розробило керівництво ринку, наразі ще не втілений у життя, хоч і відповідає усім правилам пожежно-техногенної безпеки.

Перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко обурився: мовляв, «скільки про ту схему будемо говорити», і коли вже будуть конкретні напрацювання.

«Скільки ми ще підніматимемо питання, що він (Володимир Горгут – керівник ринку) по тій схемі, яка ще тільки буде затверджена, зробить так, як положено. Це балаканина. Наприклад сьогодні пожежа, що ми будемо робити? Слухати будемо Горгута на кожній нараді? Ні, такого не буде», – висловив своє обурення Башкаленко.

Заступник губернатора ще раз наголосив: все, що відбувається – це «балаканина, обманювання і змова» та сказав, що план-схему можна було зробити вже давним-давно.

«Півроку топчемось на місці… Ми ж не інопланетяни», – зауважив Башкаленко.

Керівник Завокзального ринку Володимир Горгут переконував усіх, що всі порушення виникли «не сьогодні», а ще 15 років назад. Тому швидко їх залагодити не вийде, «навіть якщо Башкаленко стане директором ринку».

Для того, аби все привести в норму, за словами Горгута, треба знести приблизно 40% торгових об’єктів.

«Я скажу відверто: ми цього не зробимо за короткі строки. Дайте рішення міськради чи адміністрації, і ми тоді прибиратимемо торгові місця. Але ж як ми почнемо це робити, тоді ці підприємці завтра будуть у вас», - сказав директор ринку.

В результаті дискусія завершилась тим, що Олександр Башкаленко сказав, що треба провести спеціальні навчання. «Якщо пожежна машина проїде через торгові ряди і все буде добре, то я це питання знімаю», - запевнив він.

За словами начальника ТУ МНС у Волинській області Володимира Грушовінчука, ці навчання варто провести 20 березня.

Щодо Центрального ринку, то ситуація там схожа. Там ж навчання відбудуться через тиждень. Подібні заходи обіцяють провести на всіх ринках області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ринок
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спалити все і зробити по новому і згідно норм......цум показав, що по іншому це зробити не вдасться!!!
Відповісти
Останні новини
Півроку топчемося на місці, – Башкаленко про ситуацію на ринках
22 лютий, 2012, 15:27