У Ващук хочуть забрати звання «почесної»

У Волинській облраді 3 жовтня зареєстрували проект рішення «Про позбавлення громадянки Ващук Катерини Тимофіївни звання «Почесний громадянин Волині».

У «Свободі», яка й зареєструвала проект, пояснюють, що дії Ващук як народного депутата України не дають їй морального права носити це звання, ‒ повідомляють у прес-службі партії.

3 вересня 2013 року Волинська обласна рада прийняла рішення № 20/26 «Про присвоєння звання «Почесний громадянин Волині», присвоївши це почесне звання народному депутату України, обраному за списком Партії регіонів, Катерині Ващук.

Після прийняття провладною більшістю у Волинській обласній раді такого рішення на адресу депутатів надходять численні звернення громадян, які висловлюють глибоке обурення з приводу надання цього високого звання політику з доволі сумнівною репутацією та вимагають його скасування або ж позбавлення громадянки Катерини Ващук звання «Почесний громадянин Волині», ‒ йдеться в повідомленні партії.

Як відомо, 3 липня у стінах Верховної Ради України 248 депутатів проголосували за законопроект Ківалова-Колесніченка «Про засади державної мовної політики». Серед депутатів, чий голос легалізував його, був і голос Катерини Ващук.

«Не дає морального права Катерині Ващук носити це звання й вірне служіння практично всім провладним режимам – від комуно-комсомольського до Кучми та Януковича. Обурення значної частини волинської громади викликав той факт, що в переддень останніх парламентських виборів Катерина Ващук задемонструвала себе «перебіжчиком» із однієї провладної партії в іншу, востаннє – в Партію регіонів, лише б залишитися з мандатом народного депутата України. Таким чином, вона формально ще раз підтвердила свою підтримку курсу Партії регіонів та режиму Януковича», ‒ зазначають в партії.

І продовжують: «Вірне служіння провладному режиму Катерина Ващук вкотре продемонструвала вже в парламенті останнього скликання. Так, 4 квітня 2013 року вона виявилась у числі депутатів-«путчистів», які, всупереч Конституції України та Регламенту Верховної Ради України, вирішили провести нелегітимне засідання частини депутатів парламенту не в його стінах, а на вулиці Банковій, аби в такий спосіб легалізувати ряд потрібних владі та вигідних олігархам законопроектів. Цим самим Катерина Ващук, діючи на догоду владному режиму, засвідчила ще й свою неповагу до Конституції та Законів України».

Ці та інші подібні дії Катерини Ващук є несумісними з високим званням «Почесний громадянин Волині» та не заслуговують на найвищу ознаку вдячності мешканців Волинської області, ‒ резюмують свободівці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
підприємці знають, що це прибічниця і покровителька директора "Варшавського" ринку Горгута. Безпринципні злодюги, які по трупах наших людей переслідуватимуть свої цілі і для них всеодно, яким чином, аби утриматись біля дармового корита. СВИНІ....
Відповісти
цікавить одне, а кому з депутатів ВР можна присвоїти це звання?
хто там чесний, принциповий, за народ?
Відповісти
А чого чекати взагалі від не пролюстрованих комуняк?
Вони весь час БРЕХАЛИ! І далі продовжують оком не моргнувши.
Відповісти
Хоч одна нормальна новина після бездарних футбольних матчів наших клубів
Відповісти
Останні новини
У Ващук хочуть забрати звання «почесної»
03 жовтень, 2013, 18:10