Прокат українського фільму почався з рекорду. ФОТО

Прокат українського фільму почався з рекорду. ФОТО
На столичній прем’єрі дитячої стрічки Віктора Андрієнка «Іван Сила» виконавця головної ролі «переїхали» три машини.

У прокат фільм вийшов у четвер, 3 жовтня, ‒ пишуть Коментарі.

Перед прем’єрним показом усі глядачі стали свідками встановлення рекорду України, який продемонстрував виконавець головної ролі фільму Дмитро Халаджі, який зіграв легендарного українського богатиря Івана Фірцака.

Перед входом до кінотеатру було створено імпровізований майданчик, на якому лежачого Халаджі переїхало три автомобілі. Таким чином, було встановлено національний рекорд «Найбільша автомобільна вага, що переїхала людину – 3 тонни 213 кг».

Зазначимо, що відомий український силач Василь Вірастюк також знявся в «Івані Силі». До того ж стронгмен прийшов на столичну прем’єру фільму й морально підтримати колегу у встановленні рекорду.

Стрічка «Іван Сила» – перший з художніх фільмів, орієнтованих на дитячу аудиторію, які Держкіно зобов’язалося профінансувати в повному обсязі. Бюджет фільму становив близько 16 млн грн.

Фільм розповідає про життя українця Івана Фірцака, який народився в червні 1899 на Закарпатті у с.Білки Іршавського району. З дитинства вирізняючись потужною статурою і силою, Фірцак, досягши 20-річного віку, вирушив на заробітки до Праги, і в 20-х роках минулого століття став відомий завдяки перемогам у борцівських змаганнях. Незабаром він став чемпіоном країни з рукопашного бою та важкої атлетики, проте пізніше поміняв аматорський спорт на циркове мистецтво – став артистом відомого празького цирку «Герцферт».

Так артист-силач Фірцак об’їздив півсвіту. Він 70 разів перемагав у боротьбі з гирьового спорту, був переможцем конкурсу краси тіла в Парижі. За феноменальну силу й унікальні рекорди, багато з яких не вдається побити донині, світова громадськість присвоїла йому ім’я античного героя Кротона, який прийшов на олімпійський стадіон з биком на плечах і протримав тварину більш як півтори години.

Як відомо, зйомки фільму почалися в серпні 2012 року. Режисер фільму «Іван Сила» Віктор Андрієнко зазначив, що стрічка не тільки розповість історію одного з найсильніших людей планети, а й акцентуватиме увагу на тому, що силач, досягши світового визнання, на піку кар’єри повернувся жити на батьківщину, хоча міг жити в будь-якій країні світу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокат українського фільму почався з рекорду. ФОТО
04 жовтень, 2013, 12:31