Волинь зменшується

Волинь зменшується
Через зміну русла річки Західний Буг Польща "відвойовує" в України землю.

Поляки адаптуються до зміни, зміцнюючи береги залізобетонними плитами та верболозом, - пише Волинський інформаційний портал з посиланням на The Kiev Times.

Як розповіли у волинському управлінні водного господарства, на 119 ділянках, які становлять 30 кілометрів, або вже змінюється, або зовсім скоро зміниться русло річки не на користь України.

Голова Забузької сільської ради Сергій Хомик стверджує: якщо так триватиме і далі, то земля відійде полякам, а в українських селян буде лише формальний документ про володіння.

Для української прикордонної служби теж роботи вистачає. Все частіше доводиться переносити прикордонні стовпи через розширення Польщі.

Українські гідрологи заявляють про необхідність наслідувати приклад польських колег, приймаючи умови, які диктує природа. Вони порахували, що для цього з державного бюджету країни має бути виділено 200 мільйонів гривень, а торік для такої роботи виділили всього 500 тисяч гривень.

За ці гроші розчищаються кілька кілометрів Бугу і зміцнюється берег металоконструкціями. Проте тільки регулярне фінансування здатне запобігти стрімкому зменшенню площі України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно ! Надо е еба...м в Европе торговать, а себя отстаивать.
Відповісти