Лучани скаржаться на автомийку. ВІДЕО

Лучани скаржаться на автомийку. ВІДЕО
Лучанам, які мешкають на вулиці Ковельській, заважає шум від автомийки.

Вони стверджують, що автомийка три роки працює незаконно, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Люди розповіли, що через постійний шум, який триває протягом 24-х годин, просто голова йде обертом. Та найбільше обурює те, що автомийка працює незаконно. І в прокуратурі і в інших контролюючих органах про це знають. Хто кришує гучний бізнес пенсіонери не можуть з’ясувати, натомість побоюються за своє життя. Вже третій рік на Ковельскій, 128 Б незаконно працює автомийка.

Останньої краплею стало те, що на автомийці відкрили автохімчистку. Тоді загуділо ще дужче.

Місцева мешканка Валентина Нестерук зазначила: «Зносить голову… Автомийка, як включає свої ті пилососи, що вони там чистять, то тоже такий шум, що на вулиці не можна бути».

Усі мирні переговори із власником автомийки закінчувалися скандалами, розповіла місцева мешканка Людмила Ковальчук: «Прийшов до мене додому і почав погрожувати, - якщо ти хоч раз ступиш ще на мою територію, то руки, ноги повириваю. Почав погрожувати і психічним будинком, і що завгодно».

З травня триває переписка між мешканцями Ковельської та різноманітними інстанціями. В листі з мерії відповіли - про існування автомийки нічого не знають. Міська рада надавала вказану земельну ділянку в оренду підприємцю для розміщення гаражів, а реконструкція під мийку автомобілів відбулась без жодних погоджень. Земельну ділянку на Ковельській 128 б підприємець Радченко використовує не за цільовим призначенням - цей факт зафіксувала інспекція сільського господарства. В Держбудконтролі повідомили, що вже складено протокол про порушення. Бізнесмена притягягнули до адмінвідповідальності, йому виписали шртаф на суму 41 тисяча гривень. У Волинській прокуратурі з цього приводу кажуть, що підстав для їхнього реагування немає, а сам підприємець-порушник Петро Радченко подав апеляцію на припис інспекції Держбудконтролю, тобто, хоче уникнути і штрафу. Єдине, чого досягнули люди, автомийка припинила працювати у нічний час: «Тут взагалі цілі оргії були, вночі менше машин миють і вони, навіть ці мийщики оргії влаштовували», - сказала Людмила Ковальчук».



Волинська санепідемстанція відмовляється вимірювати рівень шуму, який не дає спокійно жити місцевим. Спочатку це мотивували тим, що вони не мають права проводити перевірку без дозволу Головного Управління Держепідемслужби. Мешканці з’їздили за ним до столиці та отримали. Та й це не стало приводом для реагування. Доки контролюючі органи, нібито, фіксують незаконну діяльність, автомийка продовжує успішно працювати. Хто так міцно покриває цю діяльність міцеві лише здогадуються.

Пані Ковальчук з цього приводу зауважила: «Хочу звернутися до його покровителів: всі ви можете опинитися у нашому становищі, ви, ваші близькі, ваші рідні. Знайдуться люди сильніші за вас, які будуть на вищих посадах і матимуть більші кошти. Ви можете опинитись на нашому місці і ніхто вам не допоможе!».

Сам підприємець Петро Радченко через працівників автомийки обіцяв зв’язатись з журналістами, втім, кореспонденти так і не дочекались його дзвінка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хто дав дозвіл на роботу? хто в мерії працює 3 роки? хто працює на посадах 3 останні роки?
Відповісти
Останні новини
Лучани скаржаться на автомийку. ВІДЕО
06 жовтень, 2013, 14:04