Як митрополит Ніфонт святкував 65-річчя. ФОТО

Як митрополит Ніфонт святкував 65-річчя. ФОТО
Керуючий Волинською єпархією УПЦ митрополит Луцький і Волинський Ніфонт відсвяткував 65-річчя.

У неділю, 6 жовтня, у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька митрополит відслужив Вечірню із акафістом Ісусу Сладчайшему, - повідомили у прес-службі єпархії УПЦ МП.

Також участь в богослужінні взяли єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир та ігуменя Зимненського Святогорського Успенського монастиря Стефана.

«Дорогий владико, ви своїми архіпастирськими трудами продовжуєте справи сонму святителів землі Волинської, які були перед вами. Нехай Господь і надалі укріпляє вас», - зауважив владика Володимир, вітаючи імениника.

Він також подарував йому копію чудотворної Турковицької ікони Божої Матері – святині Холмщини і Підляшшя.

«Вас, дорогий владико, я пам’ятаю ще з юності. Пам’ятаю ваші проповіді. Ще будучи ієромонахом ви так проповідували, що ваші духовні чада є тепер скрізь в Україні та за її межами, а я, і не одна я, прийняли монашеський постриг», - додала ігуменя Стефана та подарувала квіти.

«Щиро дякую вам, владико Володимир, матінко Стефана за ваші теплі слова вітань. Але знайте, що я ніхто без цих моїх любих волинян, цих священнослужителів, віруючих людей. В буремні 1992 роки ми проходили крізь випробовування, і це був екзамен нашої віри. Тоді нашою волинською землею пройшла чудотворна Почаївська ікона Божої Матері, а в 1995 році Зимненський образ Богородиці повернувся до святої обителі, де він перебував. І от так тепер разом спасаємось, і я радий сьогодні відслужити цей акафіст. Храни вас Христос!», - відповів їм Ніфонт.

Він також подарував владиці Володимиру і матінці Стефані факсиміле Луцького Євангелія та Луцького Псалтиря XIV століття, видані Волинською єпархією.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ніфонт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як митрополит Ніфонт святкував 65-річчя. ФОТО
07 жовтень, 2013, 10:23