На Волині відкрили пам’ятний знак воякам УПА

На Волині відкрили пам’ятний знак воякам УПА
На могилі вояків УПА, які загинули в боях з німецькими окупантами поблизу села Туличів Турійського району та поховані в селі Вербичне цього ж району, вставлено та відкрито пам’ятний знак.

Відкриття пам’ятного знаку загиблим упівцям відбулося 6 жовтня, ‒ повідомляють у прес-службі ВО «Свобода».

Участь у заході взяли члени районної організації на чолі з її головою, депутатом районної ради Василем Мазуриком, представники громадськості та духовенства УПЦ Київського патріархату, які відслужили панахиду на місці захоронення вояків УПА. Також був присутній народний депутат України свободівець Валерій Черняков.

Нардеп розповів, що на початку 90-их років минулого століття, перебуваючи у громадській організації «Варта Руху», брав участь у відновлення цієї могили загиблим упівцям, адже радянська влада поруйнувала її, фактично закатавши прах Героїв УПА під асфальт.

«Турійська районна організація ВО «Свобода» та її місцевий осередок уже тоді поставили собі за мету не тільки відновити могилу, а й встановити на ній пам’ятний знак загиблим Героям. Я гордий з того, що зусиллями місцевої громади та свободівців це вдалося, і нині ми віддаємо данину пам’яті нашим славним предкам. Ми й надалі це робитимемо, щоб на турійській землі, де зродилася УПА, була впорядкована кожна могила упівця. Щоби по всій Україні пам’ять про Героїв ОУН-УПА не залишилася не пошанованою», – прокоментував подію Валерій Черняков.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині відкрили пам’ятний знак воякам УПА
07 жовтень, 2013, 16:48