Фото нової 100-доларової купюри

Фото нової 100-доларової купюри
У США ввели в обіг нову купюру номіналом 100 доларів.

Введення відбулося з затримкою в 2,5 роки через технічні проблеми, - пише ТСН.

На банкнотах є додатковий захист, включаючи тривимірну синю стрічку. Повертаючи купюру, можна побачити, як зображені на ній дзвіночки змінюються на цифру 100.

При цьому стрічка вплетена в папір, а не надрукована на ній. Асигнація забезпечена ще однією захисною ниткою і додатковими водяними знаками. Серед нововведень і мікродрук.

Деякі об'єкти, які ображені на купюрі, змінюють кольори при нахилі. Наприклад, дзвіночок, зображений праворуч портрета Бенджаміна Франкліна, переливається кольорами від мідного до зеленого і навпаки.

"Якщо знати, що шукати, людям буде потрібно всього кілька секунд на визначення справжності банкноти", - сказав Майкл Ламберт, директор відділу банкнот ради керуючих Федеральної резервної системи. Всі ці нововведення підвищили вартість виробництва купюри з 11 до 14 центів, повідомили в міністерстві фінансів.

Варто зазначити, що опрацювання всіх нюансів зайняло майже 10 років - 20-доларові банкноти нової хвилі з'явилися ще в 2003 році.

Нагадаємо, у 2010 році США були змушені тимчасово призупинити друк 100-доларових купюр нового зразка, які передбачалося запустити в обіг в лютому 2011 року. Відповідне рішення було ухвалене через велику кількість браку під час друку купюр.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
КРАСОТА...
Відповісти
Скоро Америка сообщит что действительны только банкноты нового образца а обмен старых возможен только в США в Украине банки будут менять по цене 50 % от номинала !
Відповісти
Останні новини
Фото нової 100-доларової купюри
08 жовтень, 2013, 08:24