На Волині чекають три групи грипу

На Волині чекають три групи грипу
Волинські медики очікують, що цьогоріч в область "прийдуть" три групи вірусу грипу.

Наразі ситуація з захворюванням населення на грип та ГРВІ в регіоні не викликає занепокоєння у лікарів, - пише Волинська газета.

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ не перевищує епідпорогу: на 40-му тижні він становить 37,1 на 10 тисяч населення. Тоді як розрахунковий поріг – 42,55.

За останній тиждень зареєстровано майже 4 тисячі хворих на ГРВІ. Саме від цих інфекцій і треба захищатися краянам, хоча і про загрозу грипу в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації радять не забувати.

За словами головного інфекціоніста області Галини Морочковської, цьогоріч на Волині очікують три групи вірусу грипу: вірус А Каліфорнія, знайомий нам з 2009-го), вірус А Вікторія, теж знайомий з 2012-2013 р., вірус В Масачусетс.

Лікарі радять захищатися шляхом вакцинація. Вакцина «Ваксігрип» уже є в аптеці №65 обласного центру, з 15 жовтня будуть й інші. А ще рекомендують задля протидії ГРВІ та грипу вживати противірусні імуностимулюючі препарати, як «Інфлюцит», «Аміксин Ай Сі», «Арбідол», «Амізон» і «Таміфлю».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.