Луцькраді дадуть «другий шанс» на виділення землі під церкву

Луцькраді дадуть «другий шанс» на виділення землі під церкву
Предстоятель УПЦ МП Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир благословив будівництво в Луцьку храму, під який під час минулої сесії міськради не дали землю депутати.

Храм мають зводити на честь Волинської ікони Божої Матері, копію якої нещодавно передали до Луцька, – повідомляють на сайті Волинської єпархії УПЦ МП.

Визначили й майбутнього настоятеля цього храму – проректора ВДС з наукової роботи протоієрея Олександра Богданова.

Як розповів голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, церква буде на вулиці Львівській, 71. І зводити її мають швидко. Зі слів Валентина Марчука, храм має постати вже за 2-3 роки.

Із клопотанням про відведення земельної ділянки площею 0,1871 гектара у постійне користування для будівництва та обслуговування храму на вулиці Львівській, 71 подала до міськради релігійна громада Волинської ікони Божої Матері Волинської єпархії УПЦ міста Луцька. Так, ініціатором проекту рішення стало управління земельних ресурсів, куди і направили клопотання.

Утім, під час минулої 45-ої сесії міськради депутати «провалили» голосування за виділення землі під цю церкву, тричі не підтримавши проект рішення.

Як зазначив Валентин Марчук, від Луцької міської ради все-таки очікують виділення землі під храм Волинської ікони Божої Матері.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
та скільки ж тих храмів треба??? куди не глянь - скрізь церкви будуються! більш набожними від цього люди не стануть! тьху!
Відповісти
Це бізнесово-політичний проект московії. Достатньо згадати як під час виборчих кампаній у церквах московського підероархату несамовито агітували за прокремлівських кандидатів. Фе-е-е-е-е
Відповісти
Докази, шановний, докази! А без доказів ваша балаканина - "словесний пронос"!
Відповісти
Примітивна логіка ололош. А скільки потрібно аптек? Люди від цього здоровшими не стнуть!
Відповісти
а ось якби їх зобовязати обовязково будувати громадські туалети то це була б заначна користь для міста і "прихожан" можливо побільшало б.
Відповісти
молодці депутати. достатньо церков у Луцьку. краще збудуйте на тому місті якийсь соціальний об'єкт.
Відповісти
Ніщо так диявола не дратує як поява нового храму! От якби бар відкривали то це було б нормально.
Відповісти
Буде ще один агітмайданчик для Кіріла. Геть московських попів! Україні українську церкву. (Рассия бальшая, пусть там и строят).
Відповісти
А що будете співати коли об"єднаємось?
Відповісти
Церкви строятся, чтобы контролировать народные массы перед выборами или любыми другими проектами. К Богу церкви отношения не имеют. Так что на кол попов.
Відповісти
Чоловіче, про що ти говориш? Один раз зайшов до церкви і вже такі висновки зробив? ТИ СМІШНИЙ.
Відповісти
Останні новини
Луцькраді дадуть «другий шанс» на виділення землі під церкву
08 жовтень, 2013, 15:47