Луцькі школярі проїхалися історичними місцями Волині. ФОТО

Луцькі школярі проїхалися історичними місцями Волині. ФОТО
Учні 9-10 класів луцької школи №17 відвідали історичні місця Волині.

Поїздка відбулася за сприяння депутата Луцької міської ради від ВО «Свобода» Сергія Сівака, ‒ повідомляють у прес-службі партії.

Насамперед школярі відвідали музей В’ячеслава Липинського в селі Затурці Локачинського району. Екскурсію для дітей провів директор затурцівського музею Віталій Кушнір. «До нас приїздять люди з Польщі, Канади, Білорусі, але, на жаль, ще мало маємо українців, для котрих, власне, все життя і працював В’ячеслав Липинський», – сказав він.

Наступним пунктом подорожі стало село Новий Загорів Локачинського району, де у вересні 1943 року 42 українські повстанці вели бій із німецькими загарбниками. За словами вчителя історії Старозагорівської середньої школи Ігоря Барана, «історія цієї землі настільки насичена історичними постатями та подіями, що треба лише братися за підручники для її вивчення».

Заключним пунктом екскурсійного круїзу стали відвідини Національного історико-меморіального комплексу «Поле берестецької битви». Школярі переглянули експозицію музею, побували в Михайлівській церкві та місцевому монастирі святого Георгія Переможця.

Директор Берестечківського історичного музею Олег Дергай розповів та показав місце, де 300 козаків прикривали відхід українського війська на острові «Гайок», а також місце загибелі останнього козацького оборонця Івана Нечая – «Козацьку яму».

На думку Сергія Сівака, такі заходи найбільше впливають на національно-патріотичне виховання школярів, адже вони мають змогу не лише чути про ті героїчні події на виховних годинах чи спостерігати їх на картинках тематичних виставок, а й побачити на власні очі та відчути своїми серцями.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі школярі проїхалися історичними місцями Волині. ФОТО
08 жовтень, 2013, 17:44