Помер один із основних політтехнологів Януковича

Помер один із основних політтехнологів Януковича
Помер політтехнолог Юрій Левенець, який неодноразово працював з Партією регіонів.

Віктор Янукович висловив співчуття у зв’язку зі смертю науковця, ‒ пише Українська правда з посиланням на сайт президента.

«Із глибоким сумом сприйняв страшну звістку про смерть Юрія Анатолійовича Левенця. Це була особлива, повна життєвих сил і оптимізму Людина. Щирий і чуйний батько, люблячий чоловік, видатний науковець, що зробив вагомий внесок у розвиток вітчизняної етнополітичної та історичної науки, підносячи її на якісно новий рівень», ‒ написав Янукович.

Юрій Левенець мав звання академіка Національної академії наук України і обіймав посаду директора державного Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. Кураса.

Неофіційно ж його називали одним з патріархів «цеху політтехнологів» в Україні. Зокрема, з ім’ям Левенця часто пов’язують виборчу кампанію Леоніда Кучми 1999 року та референдум 2000-го. У 2004-му він працював у штабі Януковича.

Тоді опозиція підозрювала нинішнього академіка в причетності до схем фальсифікацій результатів голосування. Втім, це не завадило йому під час президентської кампанії 2010 року співпрацювати зі штабом Юлії Тимошенко. А в останні роки Левенець зблизився з Льовочкіним.

Також була версія, що останнім часом він консультував Віталія Кличка, а також працював у останній виборчій кампанії Вадима Новінського.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Юра, прощай! Бог на світі є.
Відповісти
Останні новини
Помер один із основних політтехнологів Януковича
08 жовтень, 2013, 17:58