Губернатор розповів, що робитимуть зі сланцевим газом на Волині

Губернатор розповів, що робитимуть зі сланцевим газом на Волині
Пошуки родовищ сланцевого газу на Волині італійською корпорацією «Eni» ще не означають, що саме ця фірма видобуватиме газ, – каже голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

За словами губернатора, якщо в області встигнуть виконати всі необхідні процедури, то розвідкою родовищ сланцевого газу на Волині займуться уже влітку 2014-ого року, – йдеться у програмі «Акценти».

Наразі ж у фірми «Eni», яка зацікавилася сланцевим газом на Волині, є 9 ліцензій на видобуток цього газу в Україні. До слова, яким чином корпорація отримала ці дозволи, хоче перевірити за допомогою Генпрокуратури нардеп Ірина Сех.

Утім, серед цих ліцензій у корпорації, як зазначає Борис Клімчук, є 2 дозволи щодо «дорозвідки, окультурення і складання можливих балансів» двох родовищ сланцевого газу в Україні.

«Хто буде розробляти, як буде розробляти – це вже тема інша. Чи «Eni», чи інша компанія. Тобто це – непроста процедура, яка ніколи не вирішувалася за допомогою мітингів чи окремих активних депутатів обласної ради. Це світові вже процедури», – розповів Борис Клімчук про те, що ж робитимуть після того, як газ знайдуть.

У контексті цього губернатор Волині висловив свої думки щодо енергетичної незалежності України.

«Ми можемо говорити про абсолютну енергетичну незалежність нашої держави десь на рівень 2018 року. Через 5 років Україна буде вже енергетично незалежною», – зауважив Борис Клімчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
без страху і сумніву заси..ти рідну Волинь! Слава Неньці!
Відповісти
цей газ потрібен тільки тобі, борисе, а волинянам та їх нащадкам потрібні будуть ліки і в великих осягах після початку добування. дуже сумно.
Відповісти
Почалося...
Лiси Волинi перетворять в пустелi.
Озера Волинi в баюри.
Відповісти
Це ж саме робиться у Львській області. На фб є вже список тамтешних сіл. І це ще не все. Люди не мовчать, бо виявилися деякі цікаві факти:
https://www.facebook.com/groups/zalviv/permalink/579801868721516/
Наприклад те, що :
"якщо ці села потрапляють в зону видобутку, то чи це не означатиме, що вони позбудуться своєї землі. Відповідно до угоди п. 16.1 держава забезпечує надання на вимогу інвестора (Надра та Шеврон) земельних ділянок на договірній ділянці, які є необхідними для здійснення операцій з вуглеводнями.
Якщо інвестор не домовиться з власником, держава повинна викупити цю землю для інвестора через наш суд."
Чому волиняни не знають: які точно села та райони опиняться у такій же ситуації?
Відповісти
Сміх-сміхом, але ці "прохвесіонали", що зараз при владі тільки на таке і здатні (нажаль).
Відповісти
"Через 5 років Україна буде вже енергетично незалежною". "Медсестри отримують 5 тисяч гривень зарплати".
Відповісти
А де ж буде Б.П. черз 5 років - хтось шукатиме?
Відповісти
А Француза хтось шукав???
Суки.
Відповісти
Конституційний суд Франції підтвердив рішення парламенту про заборону на видобуток сланцевого газу методом гідравлічного розриву. Цей метод значно здешевлює видобуток блакитного палива, однак може завдати шкоди навколишньому середовищу.
Французькі захисники природи закликають продовжувати боротьбу проти газовиків:
“Ми маємо залишатися на сторожі. Усі французи, усі зацікавлені сторони не повинні опускати руки. Бо газові компанії мають дуже настирливе лобі”, – вважає Філіп Паско, що очолює Коаліцію проти технології гідророзриву.

Розвідку запасів сланцевого газу проводять у країнах, позначених на цій карті зеленим кольором. В Україні перший сланцевий газ планують добути в 2015 році. У країнах, позначених жовтим, ніяких робіт наразі не ведеться. Заборонили видобувати газ на своїй території наразі лише Франція, Болгарія та Чехія.

Наразі прихильників нового методу все ж більше: надихає приклад США, де тисяча кубометрів сланцевого газу коштує близько 80 доларів.
Відповісти
Останні новини
Губернатор розповів, що робитимуть зі сланцевим газом на Волині
08 жовтень, 2013, 18:09