Із легкої руки чиновників у Ковелі «зник» мікрорайон

Із легкої руки чиновників у Ковелі «зник» мікрорайон
У відповідь на потреби кількох тисяч своїх виборців ковельська влада заявила, що вони у місті... не проживають.

Як пише «Волинь-нова», про цей сенсаційний факт стало відомо на сесії Ковельської міської ради.

Депутат-соціаліст Василь Римарчук упродовж двох останніх років просить «батьків» міста облаштувати на вулиці Ватутіна освітлення та дві додаткові автобусні зупинки. Народного обранця до цього спонукали його ж виборці — жителі вулиці. Мікрорайон і так знаходиться на околиці та ще й не освітлюється, а через це ввечері тут можна стати об'єктом нападу злочинців або травмуватися на слизькій дорозі.

Роботи для місцевої влади, здавалося б, не так і багато, але це якщо не підходити до справи бюрократично. Чиновники надали депутату письмову відповідь: його звернення розглянули з виїздом на місце і при обстеженні встановили, що територія на вулиці Ватутіна, де він пропонує встановити автобусні зупинки, знаходиться... за межами міста, мовляв, ділянка дороги від будинку № 49 до зупинки «Льонозавод» перебуває на землях Дубівської сільської ради. За словами посадовців, питаннями вуличного освітлення має займатися філія «Ковельавтодору», а відносно зупинок, то депутату міської ради рекомендували звернутися у Ковельську райдержадміністрацію.

На пленарному засіданні Василь Римарчук звернувся до заступника міського голови Геннадія Сороки, який курирує комунальну сферу:

«Геннадію Івановичу, ви були особисто на виїзді з комісією? Думаю, що не були, - засумнівався депутат. - Тоді я після сесії запрошую вас. Хочу провести і показати, що «сорок дев'ятий» будинок знаходиться ближче до залізничного переїзду — займає лише третю частину вулиці Ватутіна. Тобто, дві третини дороги ви умовно відрізали, приєднавши її до Ковельського району. Принаймні, так виходить з вашої відповіді. Але ж на виборах вулиця Ватутіна голосує в місті! Вибори закінчилися — і вулиці вже немає? Невже міській владі люди треба тільки тоді, коли віддають голоси? І якщо заступники міського голови надають таку «інформацію», то це не робить честі для влади».

Можливо, міське начальство, «загравшись» у делімітацію-демаркацію кордонів суміжних громад, забуло, що в даному мікрорайоні, який народ охрестив «Ямою», проживає близько чотирьох тисяч мешканців? Близько двох тисяч з них беруть участь у виборах міської влади. Ці люди трудяться у сфері міського господарства, є навіть депутатами міської ради і працівниками міськвиконкому. Дивує, що ні ковельський міський голова Олег Кіндер, ані будь-який інший компетентний посадовець чомусь так і не спромоглися прокоментувати цей небувалий курйоз — як з легкої руки чиновників з території міста «зник» цілий мікрорайон.

Раніше у коридорах ковельської влади теж траплялися територіальні «сенсації». Але якщо колишнє керівництво хотіло анексувати приміські села, приєднавши їх до міста, то нинішнє, так виглядає, хоче гамузом здати свої околиці разом з населенням. Нема людей — нема й проблем? Так «обрізуючи» місто, можна «дійти» і до порога власного кабінету.

Як у воду дивився голова облдержадміністрації Борис Климчук, даючи оцінку «невеселим» справам у місті залізничників кілька місяців тому.

«Кого ви хочете дурити у Ковелі? — мовив Борис Петрович на адресу керівників міста. — Кого? От у вас руки до «землі»: поділили вже при вас, сьогодні, мій друже Кіндер. Не спішіть ділитися і після нас будуть люди на землі. Мер змінює мера — нічого не відбувається. Те, що є, глохне, а ви ділите землю. Ох, орли, дерете ту неньку-Україну в хвіст і гриву, патріоти».

До речі, на вулиці Ватутіна, від якої «відхрестилися» міські чиновники, зводяться два житлових будинки за державною програмою молодіжного кредитування. 26 січня цього року у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства відбулося друге засідання міжвідомчої комісії з проблемних питань виконання Державної програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки. Ця комісія утворена для пошуку шляхів завершення житлових об'єктів, інвесторами будівництва яких є позичальники Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, зокрема у Ковелі, на вулиці Ватутіна, 70-б. Членом комісії — керівником групи від Волинської області є ковельський міський голова Олег Кіндер. Однак в роботі комісії він участі не брав.

З цього приводу заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко у листі до голови облдержадміністрації Бориса Климчука написав: «Враховуючи соціальну важливість зазначеного вище питання, просимо значно більше приділяти йому уваги та надавати можливість керівнику Волинської робочої групи брати участь у засіданнях міжвідомчої комісії в подальшому».

Під час оперативної наради в облдержадміністрації Борис Климчук сказав відносно ковельського міського голови, що «готовий його поселити біля себе», аби той брав участь у засіданнях міжвідомчої комісії. Далі Борис Петрович розповів, що все б нічого, але «наштовхнувся» на протокол про порушення правил користування і охорони тваринного світу, складений 26 січня, де згадується ім'я Олега Кіндера як порушника. Як не дивно, але саме цього дня відбулася сесія Ковельської міської ради, на якій Василь Римарчук й оприлюднив чиновницьку відписку про вулицю Ватутіна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Із легкої руки чиновників у Ковелі «зник» мікрорайон
23 лютий, 2012, 12:10