Директори культурних установ Волині стають заручниками «регіоналів», ‒ свободівець

Директори культурних установ Волині стають заручниками «регіоналів», ‒ свободівець
Голова Любомльської районної організації ВО «Свобода» Микола Сушик переконаний, що директори культурних установ Любомльського району не повинні призначатися владою на тимчасовій основі і через це бути заручниками Партії регіонів.

Про це він заявив під час засідання сесії Любомльської районної ради, яка відбулася 3 жовтня, ‒ повідомляють у партії.

Тоді розглядалося питання про призначення на посаду директорів культурних установ Любомльського району терміном на один рік.

«Цей проект рішення став черговою спробою влади поставити під свій контроль керівників бюджетних установ напередодні виборів президента», ‒ заявляють у партії.

Під час попередньої сесії Любомльській РДА не вдалося провести через раду рішення про передачу повноважень з призначення директорів закладів культури у відділ культури та туризму.

«До переліку керівників, які влада хотіла призначити по суті на тимчасовій основі терміном на 1 рік, щоб перевірити рівень їхньої лояльності напередодні виборів, входять керівники будинку культури, краєзнавчого музею, музичної школи, спортивної школи, бібліотек. Справа в тому, що Партія регіонів дуже бажає тримати під контролем директорів, а отже і чинити через них тиск на робітників бюджетних установ, які вони очолюють. Цілком зрозуміло, що за таких умов влада оцінюватиме не так їх фаховість, як відданість існуючому режиму. І через рік, якраз напередодні початку виборчої кампанії, робитиме відповідні висновки», ‒ стверджує Микола Сушик.

Тому під час сесії фракція ВО «Свобода» та деякі опозиційні депутати вимагали призначити більший термін договору, щоб захистити керівників цих установ. У підсумку проект рішення зняли з порядку денного.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Директор будь-якої бюджетної установи в нашій країні - це дуже козирне місце.
Для прикладу, у директора однієї культурної установи Луцька перед виборами перевірка виявила низку грубих порушень, зловживань і крупних відкатів. Замість того, щоб сісти в тюрму, він відбувся участю в передвиборчій агітації.
Робіть висновки.
Відповісти
У палацах культури люди працюють за копійки і прикро, що їм ще й доводиться прогинатись під владу, щоб не втратити робоче місце.
Відповісти
Останні новини
Директори культурних установ Волині стають заручниками «регіоналів», ‒ свободівець
09 жовтень, 2013, 15:43