Луцьке футбольне поле хочуть віддати «Волині». ФОТО

Луцьке футбольне поле хочуть віддати «Волині». ФОТО
Футбольне поле, що знаходиться на вулиці Писаревського у Луцьку, хоче взяти в оренду ФК «Волинь».

Про це стало відомо у четвер, 10 жовтня, під час виїзного засідання на цей стадіон освітньої управлінської комісії.

За словами депутата Луцької міськради Павла Данильчука, який очолює депутатську комісію з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, із футбольним полем існують певні проблеми, пов’язані із «юридичною колізією». Так, стадіон знаходиться на балансі луцької ДЮСШ № 2, яка підпорядковується управлінню освіти міськради.

Утім, ще у 2001 році футбольне поле взяла в оренду на 20 років ГО «Феміда-Інтер» з умовою покращення інфраструктури стадіону. Проте декілька років тому організація припинила існування і визначила правонаступником ТзОВ «ФК «Волинь».

На полі почали займатися вихованці дитячо-юнацької футбольної школи «Волинь», яка є відокремленим підрозділом ФК «Волинь». На полі також займаються діти з ДЮСШ № 2, яка культивує футбол. Фактично поле – на балансі цієї школи.

Проте, остаточно вирішити, хто ж має право займатися спортом на цьому полі, ніяк не можуть.

Зі слів начальника управління освіти Луцькради Олега Гребенюка, в підзвітному йому підрозділі зацікавлені у співпраці з орендарем. Але його непокоїть, що договором оренди передбачено покращення інфраструктури футбольного поля, зокрема облаштування стадіону роздягальнями, а це, мовляв, не виконується.

Окрім того, Олег Гребенюк зауважив, що в міському управлінні освіти є лише договір оренди з ГО «Феміда-Інтер», а документів щодо правонаступництва він не бачив. Водночас Гребенюк зазначив, що не хотів би обмежити право займатися футболом на стадіоні ні дітей з ДЮСШ № 2, ні вихованців ДЮФШ «Волинь».

У відповідь секретар-референт ФК «Волинь» Андрій Розтока розповів, що клуб і так стежить за станом футбольного поля, підсипають пісок і підстригають газон.

«Футбольний клуб намагається підтримувати і поступово покращувати стан газону на стадіоні. У футболі газон – головне», – додав він.

А от щодо подальшого покращення умов на полі, Андрій Розтока зазначив, що спочатку потрібно врегулювати питання договору оренди. Можливо, спочатку потрібно розірвати угоду міськради і ГО «Феміда-Інтер», а потім знову укласти із «Волинню», – запропонував представник клубу.

До того ж, Андрій Розтока додав, що потрібно вирішити питання ймовірно незаконної забудови поблизу футбольного поля. Так, паркани деяких будинків «виходять» на поле. На його думку, у міськраді також мають зайнятися цим питанням.

Голова комітету фізичної культури та спорту Володимир Тонконог зауважив, що потрібно представникам профільного управління визначити межі футбольного поля. Так, земельними питаннями має зайнятися обласна Держсільгоспінспекція.

Врешті, після обговорення члени управлінської комісії вирішили спробувати розірвати договір оренди футбольного поля із уже неіснуючою ГО «Феміда-Інтер» і укласти новий із «Волинню».

Тож, Андрій Розтока запевнив, що невдовзі передасть в управління освіти документи, які свідчать про те, що ТзОВ «ФК «Волинь» - правонаступник ГО «Феміда-Інтер». Графік занять футболом вихованців ДЮСШ № 2 і ДЮФШ «Волинь» врегулюють в робочому порядку, або ж за допомогою додатку до нового договору оренди.

Після того, як опрацюють всі юридичні питання, висновок і рекомендації управлінської комісії нададуть депутатській «молодіжній» комісії, яка, ймовірно, і підготує проект рішення щодо нового договору оренди футбольного поля на вулиці Писаревського.

Паркан будинку «виходить» на футбольне поле
Паркан будинку «виходить» на футбольне поле

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого тут ніхто не кричить, що ФК Волинь хоче прибрати до рук ще один стадіон у місті??
Відповісти
то кричи собі)
Відповісти
дивлячись на обличчя, які сфотографовано - явно видно що всім якось впадло)
Відповісти