Держказначейство боргує Волині майже 20 мільйонів, - опозиція

Держказначейство боргує Волині майже 20 мільйонів, - опозиція
В одинадцяти містах і районах Волинської області Держказначейство «блокує» надходження понад 18 мільйонів гривень державних грошей.

Про це заявив голова фракції ВО «Батьківщина» у Волинській обласні раді Роман Карпюк у четвер, 10 жовтня.

Заступник голови волинського осередку ВО «Батьківщина» Олександр Мартинюк розповів, що через затримку грошей із Держказначейства коштів у місцевих бюджетах бракує.

Мовляв, це відбувається у той час, коли виділяють гроші з держбюджету на автомобілі за декілька сотень тисяч доларів і вкладають мільйони у будівництво дороги до Межигір’я.
«Гроші на життя-буття можновладців знаходяться», – додав Мартинюк.

Роман Карпюк зазначив, що в 11 з 20 управлінь Держказначейства у районах і містах області розповіли, що структура боргує 18,041 мільйона гривень.

Найбільш недофінасованими є Луцька міська рада з 4,76 мільйона гривень боргу, Ківерцівська райрада з 3,079 мільйона гривень, Ковельська міськрада з 2,267 мільйона та Нововолинська міськрада з 2,4 мільйона гривень боргу. Так, зі слів Карпюка, «платіжки» у казначействі реєструють, але фактично гроші не перераховуються.

«Влада приховує кризу бюджету. Якщо Уряд Азарова продовжуватиме працювати так непрофесійно, то буде бюджетний колапс», – зазначив Роман Карпюк.

У «Батьківщині» кажуть, що саме тому й вирішили організувати загальноукраїнську акцію, у межах якої пікетували Держказначейство у Луцьку та в інших містах України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Держказначейство боргує Волині майже 20 мільйонів, - опозиція
10 жовтень, 2013, 15:04