Школярів Луцька можуть перевести на картки

Школярів Луцька можуть перевести на картки
У Луцьку хочуть створити робочу групу, аби визначити, чи необхідно запроваджувати в Луцьку проект автоматизації шкільних їдалень.

Проект у стінах міської ради 10 жовтня презентував експерт компанії «Комп’ютерні касові системи» Олександр Калінін.

Підприємство розробляє такі комплекси не лише для України, а й для інших держав. Втім, поки що в Україні автоматизація роботи шкільних їдалень – поодинока практика.

Суть проекту полягає у тому, аби запровадити в загальноосвітніх школах так звану електронну картку учня. Зі слів Калініна, її функції можуть бути різноманітними: засіб для розрахунків, учнівський квиток, соціальна картка, перепустка до школи чи картка читача бібліотеки.

Система має забезпечити цільове використання коштів, стати швидким засобом розрахунку, контролем кількості та якості харчування. На практиці це втілюватиметься так: у доступних місцях будуть розташовані пост-термінали, через які батьки поповнюватимуть картку учня.

Опісля саме завдяки картці школяр зможе купувати продукти в школі. При чому, як запевняє Калінін, систему можна налагодити таким чином, що школяру видаватимуть продукти відповідно до дієти. Батьки зможуть чітко бачити, що їли їхні діти і на що витрачали кошти.

Інший тип можливої картки – соціальна, тобто для учнів, яким харчування надаватимуть безплатно. Така картка фіксуватиме не вартість порції, а її кількість.

«Якщо дитина загубила картку, то школа повинна надати їй тимчасову. Тобто, в будь-якому разі дитина не повинна залишитися голодною, навіть не маючи при собі грошей», - каже Калінін.

Представники освіти поставилися до ймовірної нової системи насторожено. Серед зауважень – вартість системи, необхідність введення нових штатних одиниць для забезпечення діяльності.

Втім, як запевнив міський голова Микола Романюк, нова система у разі погодження батьківської громади буде впроваджуватися централізовано і з залученням міського і державного бюджетів.

Під час наступного обговорення систему презентуватимуть батьківським колективам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Школярів Луцька можуть перевести на картки
10 жовтень, 2013, 18:02