Піар-хід по-луцьки: магазин за копійки купує роботу дітей. ВІДЕО

 Піар-хід по-луцьки: магазин за копійки купує роботу дітей. ВІДЕО
Ось уже кілька днів у центрі Луцька, на вулиці Лесі Українки, діти роздають перехожим рекламні буклети одного з магазинів цифрової техніки.

Як зізнались четвертокласники, за свою роботу отримують дуже скромний гонорар, ‒ повідомляє ТРК Аверс.

Двоє школярів близько тижня розносять рекламні флаєри одного з магазинів цифрової техніки. До слова, згідно із законодавством України, дітям дозволяється працювати із 16-ти років, або ж із дозволу батьків із 15-річного віку.

Лучанка Тетяна Дацишина ще в неділю, 6 жовтня, стала випадковим свідком того, як двоє хлопців та дівчинка розносили рекламки центральними вулицями: «А сьогодні я побачила знову, тільки діти вже не 12-14 річні, а дев’ятирічні».

Школярі ж розповіли, що роздають листівки вже кілька днів. На роботу йдуть одразу після школи. За годину такої праці отримують готівкою ‒ кожен по 10 гривень.

У магазині, який рекламують діти, відмовляються щось пояснювати. З усіма питаннями радять звертатись до директора, якого, звісно, на місці не виявилося. Тож, чи знає він, що за експлуатацію неповнолітніх дітей, згідно з українським законодавством, йому світить кримінальна відповідальність, з’ясувати не вдалося.

Перехожі ситуацією обурюються. Лучанка Ірина зауважила: «Просто цікаво, хто взагалі цим займається, це експлуатація дитячої праці неповнолітніх, і все-таки, потрібно… Я сумніваюся, що батьки цих дітей в курсі, і потрібно якось повпливати на ситуацію».

Тетяна Дацишина розповіла, що з цим питанням, ще звернулась на гарячу лінію міської ради, проте нічого не змінилось. А дільничний міліціонер заявив, що він з 8 років теж працював, тому цим займатися не буде, ‒ розповіла жінка.

Жінці випадково вдалося поспілкуватися з начальником Управління внутрішніх справ у Волинській області Олександром Терещуком. Він саме проходив повз із делегацією. «Я попросила відреагувати, він сказав, що зараз пришле участкового, але пройшла година, ніякого участкового немає», ‒ розповідає жінка.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото статейка, автор навіть уявлення не має, що таке експлуатація дітей. А це непоганий заробіток, але ж щось написати потрібно))))) Інтелект журналістів вражає))))
Відповісти
Краще б написали про те, що неповнолітнім майже усюди продають без питань цигарки та спиртне, і впускають у нічні клуби і т.д. і т.п.
Відповісти
Діти працюють по 4 год/день = 40 грн.
40 грн. * 5 днів = 200 грн. за тиждень / 800 в місяць.
Досить не поганий підробіток для "9" річних школярів. Особливо якщо припустити, що діти з мало забезпечених сімей і їх батьки тупо не мають можливості дати кишенькові гроші. А автор мабуть дійсно не дуже компетентна та "вузьколоба" людина
Відповісти
підтримую!
нехай листівки роздають, і заробляють свої власні кишенькові, це куди краще, ніж вештатись по під’їздам, і хто зна чим займатись
Відповісти
Я теж пітримую всі відгуки ,це не погані гроші для дітей ,краще вони зароблять 10 гривень ніж будуть шлятися по підвалам та горищам....
Відповісти
А що тут дивного? Дитина заробляє чесно гроші. Яка у цьому експлуатація дитячої праці? Дитина роздає листівки, а не мішки з цементом таскає.
Відповісти
повністю згідна з думкою попередніх коментарів!!!!!! це досить непогані гроші і це не важка робота, впевненна, що їх силою ніхто не змушує! якщо порівнювати, як промоутерам в супермаркеті на місці стояти за годину платять 14-16грн., то прогулюватись містом краще, тим більше не всі батьки добре заробляють, щоб дітям давати кишенькові, а всі діти хочуть рівності дивлячись на багатох однокласників, що в 12 років вже ходять з айфонами!
Відповісти
Дуже розумні журналісти, таке розслідування провели, вилели нечесний підприємців на чисту воду, молодці :)))
Відповісти
Коли діти крадуть це погано,а якщо заробили і купили це нормально,знають ціну як гроші заробити а не просто клянчити в батьків,тим більше це не фізична праця і ніхто їх не заставляв я так розумію.Я сама мама і нічого не маю проти такої роботи.
Відповісти
Останні новини
Піар-хід по-луцьки: магазин за копійки купує роботу дітей. ВІДЕО
11 жовтень, 2013, 14:14