Літак, що розбився на Волині, мав фальшивий бортовий номер

Літак, що розбився на Волині, мав фальшивий бортовий номер
Літак АН-2, який розбився на Волині, міг бути куплений у Польщі і нелегально переправлений в Україну.

Таке припущення робить власкор газети Волинь-нова Ярослав Гаврилюк у матеріалі «Розбився літак із контрабандою?».

Нагадаємо, літак АН-2 розбився у ніч на четвер,10 жовтня білі села Скулин Ковельського району, не дотягнувши 300 метрів до аеродрому сільськогосподарського кооперативу «Світанок». Загинуло двоє людей, які були у кабіні літака.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО АВАРІЮ ЛІТАКА

На свіжофарбованому темно–синьому борту розбитого літака добре видно жовті літери номера – UR-54853.

За інформацією Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами 7 лютого 2013 року біля села Княжин Чуднівського району Житомирської області серед білого дня зазнав катастрофи Ан-2 з таким самим бортовим номером.



Той літак, що здійснював переліт із Рівного до Полтави, належав авіакомпанії «Полтава–Аеро». При проходженні крізь туман пілот, який летів один, втратив орієнтацію та допустив зіткнення із землею. На щастя, він залишився живим, але літак ремонту вже не підлягав. То звідкіля ж взявся його «скулинський» двійник?

За кількасот метрів фототехніка «дістала» доказ: на знівечених рештках літака через шар свіжої фарби проступав номер — SP-AOU.

Фото з сайту ПроКовель
Фото з сайту ПроКовель


25-26 травня 2013 року на летовищі Рудніки Ченстоховського аероклубу (Республіка Польща) відбулися торги легких літаків. Виглядає так, що хтось купив виставлений на продаж Ан-2 з бортовим номером SP-AOU (вартість подібного апарата у нас співвідносна із вартістю китайського позашляховика), хтось інший — його нелегально «перегнав» до України, перефарбував у темний – нічний – колір. При цьому наніс на борт фальшивий номер, що належав розбитому на Житомирщині літаку. Для контрабандистів — все гаразд!

Тільки от неув’язка виходить: у літака із Полтави серійний номер — 1Г18460, а у його «двійника» із Ченстохови — 1Г15947.

До речі, зафарбований номер SP-AОU легко читається і на вертикальному оперенні — на кілі та кермі напряму, пише Ярослав Гаврилюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
москалота... життя від них немає!
Відповісти
Канановічі комуністи-контрабандісти?
Відповісти
Невже і дійсно хто небуть повірить в те, що неможливо встановити власника...... Не ту країну Гондурасом назвали...
Відповісти
О чём, вообще, можно говорить! Вы спросите любого старого КГБиста, через два дня об этом самолёте всё бы знали, а тут два месяца!!! Сами всё "крышуют", а потом ещё о здоровье нации по телевизору будут рассказывать! ПОЗОР!!! Когда-же вы наедитесь этими деньгами!!!
Відповісти
То син прокурора був?
Відповісти
Вчора похоронили хлопців.
Відповісти
сссру де тибачив старих кгбистив де ти бачиив пво на красний площи... ачого таки хлопци пишли на це... бо уми а жить нормально в ций держави не можна инихто не зажирався яих знав пацани були з великои букви и обосрали всих зажраних генералив своим простим полиським розумом память з вами пацани...
Відповісти
Останні новини
Літак, що розбився на Волині, мав фальшивий бортовий номер
12 жовтень, 2013, 15:36