В райцентрі на Волині - війна місцевих з «чорними». ФОТО. ВІДЕО

В райцентрі на Волині - війна місцевих з «чорними». ФОТО. ВІДЕО
У Камені-Каширському виник конфлікт між місцевими підприємцями і приїжджими торговцями молдавської і ромської національностей.

Ці приїжджі торговці розкладають свій товар на території автостоянки біля торгового центру «Пасаж», через що автостоянка не може повноцінно функціонувати, пишуть Вісті Каменя.

Найактивніше базар у Камені-Каширському працює у неділю і четвер. І в ці дні постійно ускладнюється рух на дорогах міста.

Частково це можна пояснити напливом покупців, серед яких є й мешканці сусідніх районів.

Однак, є ще одна причина: безкоштовна автостоянка біля торгового комплексу «Пасаж» зайнята представниками ромської і молдавської національності, які організували тут торгівлю. Це ті, кого в народі називають «чорними», пишуть «Вісті Каменя».

Минулого четверга, 10 жовтня група камінь-каширських торговельників, згуртувавшись, вирішила дати відсіч, за їх словами, такому свавіллю заїжджих.

Люди вийшли до рядів з одягом та іншим товаром на автостоянці і почали вимагати припинити незаконну діяльність. Почалася суперечка.





Цікаво, що торгівля «чорних» - не на руку камінь-каширським підприємцям не тільки через порушення громадського порядку. Ціни в приїжджих – на порядок нижчі від середніх у Камені-Каширську. Тому приїжджі створюють конкуренцію місцевим.

Проте, як стверджують «Вісті Каменя», місцеві підприємці – не проти того, щоб заїжджі підприємці торгували у місті. «Вони хочуть, аби вищезазначені особи здійснювали свою діяльність у відповідності з вимогами законодавства та у відведених для цього місцях», - пише видання.

Під час з’ясовування стосунків, приїжджі торгівці заявили: у частини з них є усі необхідні патенти. А торгувати на території автостоянки їм дозволив якийсь чоловік на ім'я Андрій, нібито директор «Пасажу».

Міський голова Каменя-Каширського Василь Бондар запевняє, що той, хто дозволяє торгувати на автостоянці за «Пасажем» і бере оплату за стихійні місця продажу там, рано чи пізно «влетить у великі проблеми». За його словами, навряд чи приїжджі самовільно зайняли територію стоянки, якби їм не дозволили цього відповідні особи.

«У нас, згідно проекту забудови парку, є стоянка, розрахована на 300 автомобілів. І це не місце для торгівлі. Ми вклали в її будівництво близько 200 тисяч гривень. Для чого – незаконної торгівлі, чи, все ж таки, для розвантаженя вулиць міста від машин?» - каже Бондар.

«Це незаконно. Міліція має зупинити цю торгівлю. І ще одне. На стоянці ніхто не має права брати гроші за торгівлю. Там, взагалі, її не повинно бути» - зазначив Бондар.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо це поле під кукурудзою - стоянка, то таких стоянок у Кошерську на кожному кроці. А ось до конкуренції треба звикати, шановні. Скиньте ціну і румуни самі заберуться. Не можете, хутко розпродуйте по селах і шукайте інше заняття.
Відповісти
Ты что, какое поле, какая кукуруза? Там ведь 200 тыс. грн отмыли. Не верь глазам своим, это асфальтированная площадка)))))
Відповісти
зустрічати арабів. ГЕЙропська квота...
Відповісти
конкуренція? в них документи є? єдиний податок платять?
товар звідки? як попав в україну?
тому і ціна низька.
ну і приїхав не оди, не два, а 50 (!) торгівців, це півбазару з місцевих.
гроші з району перетікають до незрозумілих осіб, невідомо в які кишені, але викачуються з полішуків та живлять економіку молдавії.
Відповісти
Гнати їх!
Всіх!
І широко повідомляти про це, щоб інші міста переймали досвід.
Відповісти
А все таки треба привикати до конкуренції.Не можна ж робити на товарах такі великі націнки які роблять місцеві підприємці.
Відповісти
Якщо контрабанда, треба питати в митників, прикордонників. Подарунки по мільйону в рік звідки беруться? А молдавські спекулянти тільки тим відрізняються від каміньських, що менше деруть, а отже цим дотують кого? Поліщуків. Економічна вигода для дядька очевидна. А куди йдуть єдині податки, знаєте? На Межигір'я і на виграні тендери олігархам. Так що не треба нам мульку травмти. Ми тєлік не дивимось.
Відповісти
Даруйте, але я теж "у народі" і при цьому нікого "чорними" не називаю. Назва новини якось припахкує, змініть.
Відповісти
Погоджуюсь, провокативна назва змінює навіть сам зміст новини, це вже звучить як протистояння..
Відповісти
"Чорні" це не політкоректно. Назвіть їх "афроукраїнцями".
Місцеві "підприємці" це смішно. Назвіть їх баригами.


Відповісти
Словник дуже безтолковий. У тлумачний заглянь!
Відповісти
не афроукраїнцями, а ромоукраїнцями.
вони ж не нігери :-)
Відповісти
треба повиганяти буси з середини базару і тоді місця хватить всім


Відповісти
Останні новини
В райцентрі на Волині - війна місцевих з «чорними». ФОТО. ВІДЕО
12 жовтень, 2013, 19:23