Українців зомбує пастор-аферист, від якого відхрестилися усі церкви. ВІДЕО

Українців зомбує пастор-аферист, від якого відхрестилися усі церкви. ВІДЕО
Усі протестанські церкви України відхрестилися від церкви «Відродження» пастора Володимира Мунтяна (на фото), яка цілий місяць у столичному «Палаці Спорту» проводила обряди вигнання бісів і зцілення від раку.

З'ясувалося, що до Володимира Мунтяна вони вже давно ставляться скептично і вважають його шахраєм, - пише ТСН.

«Це є збочення, це є зведення людей, це є чергова фінансова піраміда, чим займався його попередник Сандей – дурив наших людей. Мене дивує поведінка нашої влади. Вона повинна реагувати», - заявив президент Всеукраїнського союзу церков п'ятидесятників Михайло Паночко.

В міліції заявили, мовляв, немає постраждалих – значить Мунтян нічого протиправного не робить. Але постраждалі є, каже дніпропетровський релігієзнавець Ян Щекатуров.

«У наш центр звертаються громадяни, які вважають себе постраждалими. Вони вже приходять після того, як побували в міліції, в інших правоохоронних органах», - повідомив голова центру допомоги жертвам деструктивних культів «Діалог» Ян Щекатуров.

На кадрах, знятих у «Палаці Спорту», люди, мов загіпнотизовані, витягують з кишень, здається, все, що є, і схиляються над купюрами, ніби перед алтарем. Ці гроші, пояснює Мунтян, підуть далеко – для пастора аж з Південній Кореї. Людей просять нести ще.

Наразі від державних органів немає ніяких офіційних заяв. МОЗ не реагує на масові сеанси цілительства без жодних ліцензій. Міліція не помічає 10 тисяч потенційних жертв шахрайства і психологічного тиску. Податкова не бачить шалених сум готівкою і бізнесу на пожертвах, - йдеться в сюжеті.

Відомий психолог-криміналіст Юрій Ірхін у 2007 році брав участь в експертизі діяльності церкви Мунтяна, за результатами якої пастору заборонили збирати людей на стадіоні «Метеор» в Дніпропетровську.

«Активно застосовуються методи нейролінгвістичного програмування. І основна технологія - це сугестивна технологія - навіювання на яву. Людей вводять в транс технічними засобами: гучною ритмічною музикою, мінливою кольоровою гамою, ефектом маятника, що біжать вогниками. У цьому стані людина стає гіпердовірливою, вірить усьому, що говорять, тому все, що відбувається в тому локусі, людиною сприймається за чисту монету», - пояснив Ірхін.

Як дізналися журналісти ТСН, Мунтян Володимир Мірчавич - уродженець Дніпропетровська, за національністю - молдованин. Спочатку він був п'ятидесятником, після пішов у харизмати.

За даними міліції, Мунтян відбував трирічний термін у 10-й спецколонії в Кривому Розі. Судили його за двома статтями - крадіжка та шахрайство. В 1998 році він заснував власну церкву «Відродження». Нині упізнати у пасторі колишнього в'язня важко. Це солідний бізнесмен, засновник фірми «Мільйонер», яка, за даними правоохоронців, займається випуском макаронів та надає автопослуги.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну що тут можна сказати : якщо нема розуму -то і за гроші не купиш .
Відповісти
Українців зомбує будь-яка релігія
Відповісти
Останні новини
Українців зомбує пастор-аферист, від якого відхрестилися усі церкви. ВІДЕО
14 жовтень, 2013, 11:06