У Луцьку оновили центр реабілітації дітей-інвалідів. ФОТО

У Луцьку оновили центр реабілітації дітей-інвалідів. ФОТО
У Волинському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів відремонтували одну з ігрових кімнат.

Про це розповіла директор закладу Надія Ющик.

За її словами, в ігровій кімнаті Центру, яка є амбулаторною групою, де навчаються дітки з ДЦП, зробили капітальний ремонт. Зокрема, вдалося поміняти на ламінат покриття на підлозі, пошпаклювати та пофарбувати стіни та стелю. Попіклувалися й про обігрівання приміщення, замінивши батареї та встановивши енергозберігаючі вікна.

Надія Ющик зазначила, що ігрова кімната стала першою, де зайнялися заміною вікон. Хоч Центр знаходиться у підпорядкуванні в Міністерства соціальної політики України, вікна замінили за кошти благодійників.

Гроші на решту вікон очікують з Фонду соціального захисту інвалідів. Так, там обіцяли ще цього року профінансувати утеплення приміщення і встановлення енергозберігаючих вікон в усьому Центрі. Та кошти можуть надійти і в 2014-ому, – каже директор закладу.

«З Міністерства нам були трішки кошти на придбання матеріалів, фарби, шпаклівки. Поки були ці гроші, своїми силами, силами батьків, то робили трішки в декількох кімнатах ремонт», – додала вона.

А тим часом, зі слів Надії Ющик, закладу допомагає волинський осередок партії «УДАР». Окрім того, жінка зазначила, що «ударівці» обіцяють допомагати й надалі. Зокрема, за підтримки партії сподіваються зробити ремонт у санітарній кімнаті та отримати візки для діток, які не можуть пересуватися самостійно.

«Дітки виростають і візочки треба більші. Є діти, які приїжджають на своїх візках, які їм дав совбез. І вони користуються ними. Було б добре, якби на одних привезли, а в групі діти були на інших», – зазначила Надія Ющик.

У волинському ж осередку «УДАРу» кажуть, що ініціативу допомагати центру реабілітації дітей-інвалідів підтримав нардеп від партії Юрій Савчук.

Народний обранець спрямував на ремонт ігрової кімнати у Центрі 35 тисяч гривень матеріальної допомоги на оздоровлення, яка, згідно з чинним законодавством, передбачена нардепам. Але оскільки покращення умов у кімнаті обійшлося дещо дорожче, – 41 тисячу гривень – Юрій Савчук компенсував решту своїми грошима.

Зі слів же директора закладу Надії Ющик, у центрі потрібно замінити систему опалення та водопостачання. Грошей на це чекають від Міністерства соцполітики. Але від допомоги благодійників також відмовлятися не будуть, – зазначає Надія Ющик.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку оновили центр реабілітації дітей-інвалідів. ФОТО
15 жовтень, 2013, 12:23