Волинському чемпіону з мотокросу – мотоцикл у подарунок. ФОТО

Волинському чемпіону з мотокросу – мотоцикл у подарунок. ФОТО
Чемпіон України з мотокросу, волинянин Андрій Буренко отримав новий мотоцикл.

Такий подарунок за успіхи у змаганнях йому зробили благодійні фонди Бориса Клімчука «Рідна Волинь» та народного депутата України Степана Івахіва «Патріот Волині», – повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Окрім перемоги в Україні, Андрію не вистачило декілька балів, щоб піднятись на п’єдестал світового рівня. За підсумками етапів Кубка світу він посів четверте місце.

В класі «Open» Андрієві Буренку з його попереднім 250-ти кубічним байком доводиться змагатися з гонщиками, які використовували більш потужну техніку.

«У цьому класі суперники їздять на мотоциклах з об’ємом двигуна 450 куб. см. Звичайно, це має велике значення. Наприклад, на старті, коли за рахунок прискорення можеш зайняти більш вигідну позицію вже на першому повороті», - розповідав мотокросмен у червні цього року.

Нестачу потужності двигуна свого «Suzuki» Андрій на трасі компенсував якісним пальним та філігранною технікою. На фініші першого «кваліфай-заїзду» Андрій був п’ятим. А у загальному підсумку всіх етапів цьогорічного чемпіонату Європи – четвертим.

Новий «Suzuki» спортсмену пообіцяв голова облдержадміністрації Борис Клімчук після одного із етапів Кубка світу, який минулого року проходив на ковельському мототреку.

«Після змагань я обійшов мотоциклетні парки усіх команд. Звернувся до народного депутата Степана Івахіва, і ми вирішили, що нашому спортсмену задля успішних заїздів та перемог таки потрібен хороший мотоцикл. Спочатку хотіли придбати вживаний, але зрештою вирішили купити новий на 450 «кубиків», – розповів губернатор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бажаю перемог тобі, парубче. Серйозна "машина", добре, що є такі меценати!
Відповісти
А ще краще, що бувають такі гонщики. Стань чемпіоном світу. В тебе все для того тепер є.
Відповісти
Молодець,хороша машина.
Відповісти
Андрій Буренко є мотокросменом у третьому поколінні щонайменше. Пригадую республіканські змагання з мотокросу у Камені - Каширському ще з 80-х років, там постійно серед лідерів звучало прізвище Буренко. А близько 15-18 років тому сім"я Буренків(дід, тато з мамою - мотогонщики) привезла маленького хлопчика років 5-6, який вже кермував повноцінним дитячим, однак спортивним, мотоцикликом. Ось так формуються чемпіони, мало не з пелюшок!
Відповісти
Івахіву респект за подарунок...
Відповісти
Останні новини
Волинському чемпіону з мотокросу – мотоцикл у подарунок. ФОТО
14 жовтень, 2013, 17:46