Волинянин знімався на російському ТБ та просив повернути колишні кордони СРСР

Волинянин знімався на російському ТБ та просив повернути колишні кордони СРСР
Уродженця Волині, редактора проросійського інтернет-ресурсу «Контрольный выстрел» засудили до 5 років позбавлення волі за ворожу пропагандистську діяльність.

Про це інформують в СБУ.

Зловмисники готували та поширювали матеріали, які сприяли розпалюванню міжнаціональної ворожнечі та агітували до порушення державних кордонів, створення на території окремих областей України псевдодержавних утворень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що уродженець одного з населених пунктів Луцького району Волинської області, а нині – мешканець столиці, дав згоду керівнику та ведучому пропагандистського каналу на участь у зйомках програми у якості респондента.

Він брав участь у маніпулятивних сюжетах на російських пропагандистських телеканалах, що знімали на замовлення окремих політсил та громадських організацій РФ сюжети відверто антиукраїнського спрямування. Також на ютуб-каналі «Рассвет» пропагандист закликав ворожу армію до нашої держави та просив повернути колишні кордони СРСР.

«Надєюсь на самую скорую встрєчу» – такими словами ворожий посіпака закликав військовослужбовців країни-агресора прийти в Україну та повернути колишні кордони срср насильницьким шляхом.

Злочинну діяльність чоловіка викрили влітку 2020 року, але після оголошення підозри за ч. 2 ст. 110 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України він втік і переховувався від слідства.

Увесь цей час зловмисник продовжував підривну інформаційну діяльність на YouTube та через новостворені телеграм-канали. Служба безпеки України затримала зловмисника у вересні минулого року у Борисполі.

У ході обшуків, проведених за місцем мешкання і тимчасового перебування учасника групи, правоохоронці вилучили антиукраїнські матеріали, сценарії та звіти про інформаційні кампанії, гроші, надані спонсорами з РФ, носії інформації та заборонену літературу.

Подільський районний суд м. Києва визнав агітатора винним та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з відстрочкою покарання у три роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В расеї дають реальні тюремні строки за те, що просто стояв з пустим плакатом, а в нас за державну зраду і підривну діяльність, фактично, ніякого покарання.
Відповісти
Останні новини
Волинянин знімався на російському ТБ та просив повернути колишні кордони СРСР
28 листопад, 2022, 12:48