На Волині обіцяють розширювати ліси

На Волині обіцяють розширювати ліси
В обласному управлінні лісового і мисливського господарства підбили підсумки роботи за 9-ть місяців цього року.

Серед позитивів — відсутність пожеж у держлісфонді, а також заготовлені 573 тисячі кубометрів деревини, - пише сайт ВОДТРК.

Турбує лісівників проблема незаконних вирубок, якими завдано збитків на 404 тисячі гривень.

Начальник обласного управління лісового і мисливського господарства Богдан Колісник каже, що головним завданням його структури було і залишається лісовідновлення. Зокрема, пусткою не будуть понад 3 тисячі гектарів.

Одним із пріоритетних напрямків роботи волинських лісівників є розвиток мережі лісових доріг. Їх прокладають у важкодоступних лісових масивах, враховуючи економічну доцільність і найкоротші терміни окупності.

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк вважає, що лісівники створюють зручності для жителів області. Адже завдяки їхній роботі на Волині вдалося об’єднати населені пункти, між якими велика віддаль через дороги місцевого значення.

Цього року державні підприємства лісового і мисливського господарства вже заготовили 1006 тонн березового соку, 29 тонн лікарської сировини, 10 тонн меду, 1300 тонн дикорослих плодів і ягід та 110 тонн грибів. У консервуванні дарів лісу лідери — цехи Маневицького держлісгоспу.

Другий рік волинські лісівники на своїх територіях відновлюють меліоративні системи. Для цього виділено 5 мільйонів гривень із резервного фонду Кабінету Міністрів України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВОУЛМГ, ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розширювати ліси? Це, що - збільшувати відстань від дерева до дерева? Краще збільшувати площі лісових насаджень.
Відповісти
скорочуємо посіви с\г культур і збільшуємо площі лози...
Відповісти
як вже надоіло слухати казки діда Панаса.Яке лісовідновлення.Хоч одна лісокультурниця в області залишилися.Зайдіть в ліс і гляньте що там залишилося.Одні верболози.Крадуть ліс і брешуть.
Відповісти