Про що губернатор Волині розповів Януковичу під час Ради Регіонів

Про що губернатор Волині розповів Януковичу під час Ради Регіонів
Під час Ради Регіонів у Борисполі голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук розповів про підтримку селян та боротьбу з підтопленнями.

Волинь четвертий рік поспіль через обласні програми агропромислового комплексу фінансово підтримує господарів у 18 напрямках, - повідомили у прес-службі ОДА.

«Ми допомагаємо там, де бачимо результати роботи, зайнятість і заробітну плату людям. Треба профінансувати гектар жита – допомагаємо, якщо треба насіннєва картопля – фінансуємо. Це – інвестиція не тільки у великотоварні господарства, а насамперед в людей. Ми даємо селянам шанс працювати. І це наше головне завдання», - підкреслив Борис Клімчук. І наголосив: «Я не втомлююсь повторювати, що сьогодні настав час гречкосія – людини праці, а не козака - політика», - висловився під час Ради Клімчук.

Він також доповів президенту Віктору Януковичу про те, що в регіоні розпочали роботу зі створення обласного лізингового фонду для аграріїв.

«Ще 12 вересня на нараді у Луцьку ми обговорювали це питання, а сьогодні уже маємо резолюцію Міністра фінансів Юрія Колобова щодо включення окремої субвенції на стартовий капітал для формування обласного лізингового фонду до проекту держбюджету-2014. Ми апробуємо цей проект і відповідаємо за кожну його копійку. Конкурс проектів вже розпочався на Волині», - наголосив губернатор.

Окрім цього йшлося про роботу із завершення електрифікації залізниці «Ковель-Ізов».

«В області працює два «сухих» порти». Це вигідно як для бізнесу, так і для держави. У цьому році більше як півмільйона тонн зерна буде експортовано через такі термінали», - повідомив голова ОДА.

Борис Клімчук також поінформував президента про виконання його доручення від 26 грудня 2010 року, зокрема, щодо попередження та запобігання підтопленням.

«За три роки інвестовано понад 70 млн грн, цьогоріч – 20 млн грн, з яких – 12,5 млн грн вже проплачено. Усі ці роботи – на стадії завершення. 40 тис. га землі, відвойованої у води вже цього року дали хороший врожай картоплі. Наступного року впорядкуємо ще шлюзи», - зауважив посадовець.

«Всі наші зусилля – на соціальну підтримку людини, про що Ви постійно наголошуєте, пане Президенте. Якість суспільства визначається в тому числі ставленням до людей похилого віку та дітей. Маємо амбітні плани щодо розширення дошкільної мережі і Волинь зробить свій вагомий внесок у виконання президентських завдань зі створення в державі 100 тис. додаткових місць в дитсадках. Відкриваємо й терцентри для постійного проживання одиноких літніх людей, де їм забезпечені комфортні умови перебування, а також увага і турбота», - додав губернатор.

Борис Клімчук також торкнувся теми створення мережі лікарських амбулаторій, зокрема на селі, з сімейними лікарями, денними стаціонарами та швидкою допомогою.
«У цьому році створили 19 таких амбулаторій, сума фінансування з різних бюджетів сягнула 60 млн грн, з яких 48 млн грн. – проплачено. Ще 27 запланували на наступний рік, кошторис становить 105 млн грн, з них 55 млн грн – це кошти Світового Банку. Ми виграли 30 млн доларів США гранту і 80% цього ресурсу спрямуємо на первинку», - повідомив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво, а де у нас є ті два "сухі порти"? Я щось про них не чув.
Відповісти
Читати більше треба!:))) А то прочитають раз у рік, а потім дивуються!!!
Відповісти
в нас що, губернія Волинська ?
Відповісти
Яке це має відношення до написаного?:) Цю "тему" вже 3... з гаком роки "обговорюють" - не надоїло?:)
Відповісти
Це ж якими ткпими треба бути, щоб так за 3... з гаком роки та й не засвоїти.
Відповісти
дибілізація.тоді правильно писани не губернатор а д..тор
Відповісти
Останні новини
Про що губернатор Волині розповів Януковичу під час Ради Регіонів
17 жовтень, 2013, 09:46