Україна ‒ в топ-100 країн, де є раби

Україна ‒ в топ-100 країн, де є раби
Україна посіла 86-е місце в рейтингу світового рабства Global Slavery Index 2013.

Рейтинг уклала австралійська правозахисна організація Walk Free Foundation, ‒ пише ТСН.

Згідно з дослідженнями, кількість людей, що перебувають у рабстві України, становить від 110 тисяч до 120 тисяч осіб. При цьому сусідами по рейтингу стали Казахстан (85 місце) та Йорданія (87).

До десятки країн з найвищим рівнем рабства увійшли: Мавританія, Гаїті, Пакистан, Індія, Непал, Молдова, Бенін, Кот-д’івуар, Гамбія і Габон.

Найменший рівень рабства зафіксований в Ісландії, Ірландії і Великобританії, які розділили 160-е місце рейтингу. До десятки найбільш вільних від рабства країн також увійшли: Данія, Фінляндія, Люксембург, Норвегія, Швеція, Швейцарія та Нова Зеландія.

Найбільшу кількість рабів мають Індія, Китай, Пакистан, Нігерія, Ефіопія, Росія, Таїланд, Демократична Республіка Конго, М’янма і Бангладеш. На ці країни припадає 76% від 29,8 млн рабів, які проживають сьогодні по всьому світу.

Безперечним «лідером» є Індія, де, за оцінками, живе від 13,3 млн до 14,7 млн рабів. При цьому, більшість поневолених утримують не іноземці, а самі громадяни Індії. Люди в рабство потрапляють через борги і підневільну працю. Другою у рейтингу є КНР, де в рабстві 2,8-3,1 млн осіб. В країни широко застосовується рабство не тільки чоловіків, але й жінок, дітей. Вони працюють у багатьох галузях економіки, зокрема, як домашня прислуга або примусово жебрають. Поширені також і сексуальна експлуатація жінок і дітей, примусові шлюби.

Третій у списку ‒ Пакистан, де рабами вважають від 2 млн до 2,2 млн осіб. При цьому правозахисники розширили визначення рабства. Туди увійшли: «становище особи, щодо якої здійснюються деякі або всі повноваження, притаманні праву власності». Поняття «сучасного рабства», на думку дослідників, включає в себе, серед іншого, залежність від кредиторів, а також примушування до вступу в шлюб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.