Волинських козаків не пустили в церкву через «непорозуміння»

Волинських козаків не пустили в церкву через «непорозуміння»
Козацькому маршу, який відбувся у Луцьку перед хресним ходом на Покрову, мало передувати богослужіння у Свято-Троїцькому соборі УПЦ КП.

Про це розповів отаман Козацького стрілецького братства Віктор Федосюк.

За його словами, з нагоди Дня Українського Козацтва, яке відзначають на свято Покрови, 14 жовтня, відбувся марш козацьких та патріотичних організацій Волині від Театрального до Київського майдану у супроводі військового оркестру, з прапорами організацій та хоругвами.

Так, цьому маршу мав передувати молебень у кафедральному Свято-Троїцькому соборі і мав розпочатися о 12:30 14 жовтня. Як пояснив Віктор Федосюк, це мало бути урочисте богослужіння з елементами військової служби, схилянням прапорів перед вівтарем та військовим строєм у храмі.

«Але після того як колона з представників усіх організацій простояла півгодини на площі собору перед дверима храму, з невідомих причин служба була відмінена», – зазначив отаман Козацького стрілецького братства.

З його слів, домовлялися про богослужіння заздалегідь. Тож, Віктору Федосюку незрозуміло, чому у соборі відмовили.

Як пояснив голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії УПЦ КП Віталій Собко, домовленість про молебень була усною.

«Очевидно, тут є якесь непорозуміння. Тому що з Віктором Федосюком це була розмова на словах, що таке можна організувати. І ми домовилися, що, хто бажає цей молебень, звернуться з цим до нашого владики, направлять якісь листи заздалегідь. Цього вони не зробили», – пояснив Собко.

«І тому про молебень, якщо так сказати, серйозно ніяких домовленостей не було. Якби направили листа, тоді би ми все організували як завжди, без всіляких проблем», – додав він.

Окрім того, зі слів Віталія Собка, була розмова, що волинські козаки мали брати участь у хресному ході на Київський майдан. Чітко був розписаний час, коли хід мав розпочатися.

«Чомусь вони, не дочекавшись, собі пішли. І дезорієнтували, до речі, багатьох людей, які подумали, що це вже рушив хресний хід. Нас це, чесно кажучи, здивувало. І тут вийшло якось трішечки несерйозно», – підсумував Віталій Собко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А за пару минут организовать молебен нельзя? В чем проблема, любой батюшка мог отслужить.
Відповісти
Ой, ці козаки політико-релігійні проститутки! Пам"ятаю, як вони минулого року освячували свої прапори у храмах двох конфесій! Так що, вони для себе нічого не втратили. Козацтво, як громада, яка оберігала українську культуру, та православні традиції, давно вже себе віджила. Тепер, це вже гурток за інтересами. А після своїх тих "ходьбищ" вони спокійненько поїхали "відпочивати" з усіма випливаючими з цього наслідками. А засвітитись у храмі, то для них тільки "понти". Як би щонеділі ходили до храму, регулярно приймали участь у релігійних заходах, тоді прийшли б у храм перед початком служби і спокійно б постояли. А то, окрему службу їм ще подавай...
Відповісти
Не суди по собі - не судимий будеш
Відповісти
Як скажеш, Бармалєй=)) До чого тут "суди не суди"? Я просто констатую факт!
Відповісти
Играитесь в солдатиков,даже НЕКОНОНИЧЕСКАЯ община,
которую не признают во всем православном мире не
пошла вам на в стречу.
Відповісти
"НА В СТРЕЧУ" КАНОНИЧЕСКИЙ ти наш! Навчися граматиці, тоді пиши!
Відповісти
які це козаки? Це -кізяки..бабло люблять більше ніж Україну ..
Відповісти
реєстровець,а пазвольтє паінтєрєсовацця гдє і хто вас зарєгістріровал? Хто хазяин, каму служитє?
Відповісти
Ці так звані "кізяки" самі є непорозумінням !
Відповісти
Знову про цих клоунів, в вас що інших новин немає?
Відповісти
Як завжди проблема всіх заходів патріотів - відсутність організованості... То тому і проср-ли Україну і тепер "маємо те що маємо" бо елементарних речей не можуть узгодити і порішати
Відповісти
да-а-а-а-а-а, де 2 українці, там 3 гетьмани
Відповісти
Нагнали вже і в Покровській церкві і в соборі.
Відповісти
Хочеться зауважити Віталію Собку, що якщо для проведення молебну потрібно було письмове звернення до єпархіальних чиновників, то тоді, виходячи з його ж логіки, потрібно було письмове звернення до цих грогмадсько-патріотичних козацьких та ін. організацій про залучення їх до хресної ходи. Які можуть бути претензії? Ви без письмових заявок не молитеся - вони без письмових заявок не ходять хресними ходами...
Відповісти
А що , тепер у соборі моляться тільки за письмовими заявками? Може і по перерахунку, передоплату, чи за готівку? Усна домовленість, чесне слово, християнська мораль, патріотизм вже не в ходу?...
Відповісти
«Чомусь вони, не дочекавшись, собі пішли. І дезорієнтували, до речі, багатьох людей, які подумали, що це вже рушив хресний хід. Нас це, чесно кажучи, здивувало. І тут вийшло якось трішечки несерйозно», – підсумував Віталій Собко. ОЙ! ЯК НЕВДОБНО ПОЛУЧИЛОСЬ! А ВАС, ЧЕСНО КАЖУЧИ, НЕ ЗДИВУВАЛО, ЩО ПЕРЕД СОБОРОМ СТОЯЛО ПОНАД СОТНЮ КОЗАКІВ У КОЗАЦЬКЕ СВЯТО В ОЧІКУВАННІ МОЛЕБНУ? І ТЕ, ЩО ЇХ НЕ ВПУСТИЛИ ДО ХРАМУ, ДО РЕЧІ, ДЕЗОРІЄНТУВАЛО БАГАТЬОХ ЛЮДЕЙ! І ТУТ ВИЙШЛО ЯКОСЬ ТРІШЕЧКИ НЕСЕРЙОЗНО!
Відповісти
Владика Ніфонт ніколи б такого не зробив! У нього на всіх вистачає часу, уваги і любові.
Відповісти
Шо, пани попи, коли москалі прийдуть виганяти вас із собору, то до кого ви будете волати про захист? До тих, хто у це свято лишився за брамою? Цікаво, будете до них звертатися з письмовою заявкою чи обійдетеся усною домовленістю?
Відповісти
Я б на місці владики Михаїла давно звернув увагу на своє оточення, бо..."свита робить короля"...
Відповісти
Соборні Слуги вчергове підставили свого Митрополита, котрий був поза собором, у Ківерцях. А без копняка і їжак не птаха... Цікаво, а кого вони вважають власником Храму - громаду чи себе? А громада - це і ті ж Козаки в тому числі. А вони всього лише найняті працівники! Слуги Божі?
Відповісти
а якби під собор прийшли не урочисто вбрані козаки, а обідрані подорожні чи вбогі - то може їх не удостоїли не тільки молитви, а і погнали б взагалі з території - заявку то воно ж не подавали письмово, а треба було б
Відповісти
А тепер я знаю як стають атеїстами!
Відповісти
нарешті Федосюк за 25 років підняв сраку і став козаком
Відповісти
Останні новини
Волинських козаків не пустили в церкву через «непорозуміння»
17 жовтень, 2013, 17:43