Волинянка розповіла у Верховній Раді, якою має бути гендерна політика

Волинянка розповіла у Верховній Раді, якою має бути гендерна політика
Двоє волинян взяли участь в парламентських слуханнях щодо гендерної політики в Україні.

Волинську область представили доктор політичних наук, професор кафедри політології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, директор ВОГО "Гендерний центр" Оксана Ярош і заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської облдержадміністрації Ігор Дмитришин, - повідомили у Волинському прес-клубі..

Загалом у слуханнях взяло участь 319 учасниць та учасників.

Оксана Ярош вважає, що гендерна політика нашої держави має ґрунтуватися на двох принципах – системності і цілісності. Принцип системності зумовлений тим, що "існує велика кількість суб'єктів, які мають впливати на впровадження рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Це і держава, і місцеве самоврядування, і політичні партії, і медіа, і освітні заклади. Лише сукупність дій цих взаємозлагоджених елементів може дати результат".

Принцип цілісності важливий тому, що "в нас досі не існує національного механізму утвердження гендерної рівності. І в цьому випадку варто говорити про галузеву, міжгалузеву, адміністративно-територіальну координацію із чіткою відповідальністю, хто за що відповідає. Тільки тоді ми можемо досягнути успіху. Тому хочу дві зробити дві основні рекомендації. Перше – це активізувати роботу по напрацюванні національного механізму впровадження рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та виявляти при цьому індивідуальну й колективну солідарність".

За словами головуючого слухань – першого заступника голови Верховної Ради України Ігоря Калєтніка – розв'язання проблеми забезпечення рівних прав жінок і чоловіків є невід'ємною складовою державної політики, а також частиною міжнародних зобов'язань України.
Заступник Міністра соціальної політики Лідія Дроздова у доповіді відзначила, що ситуація із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Україні залишається далекою від ідеальної. Це стосується мало не всіх сфер життєдіяльності держави та суспільства: від доступу жінок на керівних посадах в бізнесі і до ситуації в сфері зайнятості.

В 2014 році Україна подаватиме свій звіт про успішність виконання Конвенції про знищення всіх видів дискримінації проти жінок до Комітету ООН. За словами Координатора системи ООН в Україні Алессандра Тісо, є дуже багато позитивних зрушень і досягнень, про які треба говорити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВР, гендер
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Самі то поняли шо написали, чи перемалювали розумні слова з чужих доповідей?
Відповісти
Останні новини
Волинянка розповіла у Верховній Раді, якою має бути гендерна політика
18 жовтень, 2013, 11:33