Facebook заробляє на кожному користувачі 4 долари на рік

Facebook заробляє на кожному користувачі 4 долари на рік
Facebook The Daily Telegraph Facebook має близько 4,4 дол на кожному юзері.

З появою заяви компанії Facebook про вихід на біржі, експерти стали оцінювати, наскільки компанія збільшить свій капітал, а також підрахували, скільки соцмережа заробляє на юзерах.

Як відомо, засновник Facebook, кількість користувачів якої сягає 845 мільйонів, Марк Цукерберг, на часі володіє 28% акцій, а його статики оцінюються у $ 17,5 млрд, ТСН з посиланням на журнал "Корреспондент".

Експерти ж прогнозують, що після виходу компанії на IPO, статки Цукерберга можуть збільшитися до $ 25 млрд.

За словами експертів, найбільше прибутків зі свого дітища Цукерберг отримує завдяки рекламі (90%). У минулому році прибуток компанії виріс на 88%, склавши $ 3,7 млрд., з яких $ 1млрд. – чистий прибуток.

Хоча рекламний фундамент фінансового успіху Facebook – палка з двома кінцями, застерігають експерти. Якщо прибуток компанії розділити на кількість активних користувачів соціальної мережі, які власне і є запорукою існування цього бізнесу, то на кожного припаде близько $ 4,4 у рік, нагадує Тім Логран, професор фінансів з американського університету Нотр-Дам.

"Facebook не тільки слухає своїх користувачів, а й спостерігає за тим, що вони роблять", - додала аналітик компанії Altimetr Group Ребекка Ліб.

Вона також нагадала, що "фейсбук" знає, що подобається користувачам, хто їх друзі, чим вони займаються і які веб-сайти відвідують.

Напередодні IPO експерти оцінюють Facebook у $ 75-100 млрд., порівнюючи з капіталізацією таких гігантів як мережа ресторанів McDonald's ($ 101 млрд.), авіакорпорацієя Boeing (56 млрд. дол.) та інтернет-магазин Amazon (82 млрд. дол.)

Водночас, експерти дають як позитивну, так і негативну оцінку виходу Facebook на біржу. Деякі вважають, що вихід на IPO виведуть Цукерберга у ТОП-10 мільярдерів США, інші вважають, що компанія може не витримати і просто почне здавати назад. Очікується, що на біржі акції Facebook з'являться у травні цього року.

Нагадаємо, найцікавіші новини ВолиньPost можна читати на сторінці цього видання у мережі Facebook.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Facebook
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодцы ребята, что тут скажешь.
Відповісти
Останні новини
Facebook заробляє на кожному користувачі 4 долари на рік
24 лютий, 2012, 13:10