Луцькі священики УПЦ КП мають нового керівника

Луцькі священики УПЦ КП мають нового керівника
Луцьким міським деканом Волинської єпархії УПЦ КП став настоятель парафії Холмської Богоматері протоієрей Михайло Онищук (на фото).

Нового декана представили 15 жовтня на зборах духовенства обласного центру, повідомляє прес-служба єпархії.

Раніше Луцьким деканатом опікувався канцлер єпархії протоієрей Микола Цап. За час перебування Миколи Цапа на цій посаді кількість громад у місті зросла від восьми до більше як двадцяти.
Звертаючись до священиків, отець Михайло Онищук наголосив, що найперше сприятиме єдності місцевого духовенства, підтримуватиме молодих душпастирів у розбудові нових парафій, а також дбатиме про різнобічний розвиток міського благочиння.

Довідка

Микола Онищук народився 12 листопада 1981 року в місті Дубно Рівненської області. У 2003-му закінчив Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича (філософсько-теологічний факультет). 2 червня 2002 р. висвячений на диякона митрополитом Луцьким і Волинським Яковом (Панчуком), 2 серпня того ж року – на пресвітера архієпископом Рівненським і Острозьким Даниїлом (Чокалюком). У 2004–2009 рр. був настоятелем громади Успіння Пресвятої Богородиці с. Гаразджа Луцького районного деканату. 11 березня 2009 р. призначений настоятелем парафії Холмської ікони Божої Матері Луцького міського деканату. Одружений, виховує сина.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПЦ КП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
запитайте в людей що це за барига

будівельний аферист

як іти до таких попів у церкву то краще вдома молитись
Відповісти
Шкода за свою церкву.
Відповісти
Не зрозуміти таких переміщень для пересічних громадян. І тут політика? Не знаю як людину отця Михайла Онищука, але про отця Миколу Цапа треба говорити вголос. Це дійсно святий отець. Як у нього проходять богослужіння! Виважений, коректний, грамотний і, звичайно, чуйний. І таким же рисам навчає своїх прихожан. Чи можна знайти у Луцьку таку культуру поведінки, як у Георгіївському храмі, де служить отець Микола? Низький уклін вам, святий отче. І подяка за вашу людяність. Впевнена, кращої оцінки вашої праці, ніж людської, не потрібно. А вона, безперечно, висока.
Відповісти
Ну і що дивного? Свого часу Папою взагалі була жінка.
Відповісти
За деякою інформацією цей священник має таке ж кримінальне минуле як і Президент.
Відповісти
Ну що там його матушка купила червону машинку, як хотіла?
Відповісти
а матушка в той час грає в драмтеатрі Джульєту...
Відповісти
Останні новини
Луцькі священики УПЦ КП мають нового керівника
20 жовтень, 2013, 20:01