У Луцьку рятувати будинки від зсуву в Стир буде фірма члена виконкому

У Луцьку рятувати будинки від зсуву в Стир буде фірма члена виконкому
ПАТ «Луцьксантехмонтаж 536» проводитиме заходи із запобігання зсуву будинків на вулиці Героїв УПА в старе русло річки Стир.

Відповідну угоду департамент житлово-комунального господарства та будівництва Волинської облдержадміністрації та представники товариства уклали 11 жовтня, - пишуть Наші гроші з посиланням на Вісник держаних закупівель.

Вартість угоди - 16,84 мільйона гривень.

Гроші з державного та місцевого бюджетів виділили на боротьбу зі зсувом ґрунту на березі ріки Стир, які набули загрозливого характеру у зв’язку з інтенсивними опадами. Через зсув ґрунту будинки на непарній стороні вулиці герої УПА можуть зруйнуватись.

Багато з них вже звисають над урвищем, а в інших будинків лінія обриву розташована на відстані 1-2 метри. На віддалі 2-3 метри по території забудови утворились тріщини, які свідчать, що найближчим часом при першій зливі виникне зсув ґрунту.

ДИВИТИСЯ ФОТО: ЛУЦЬКІ БУДИНКИ СПОВЗАЮТЬ У СТИР

В облдержадміністрації передбачають, що через зсув «можливе раптове руйнування житлових будинків з ймовірною загибеллю понад 10 ociб та загальною кількістю постраждалих понад 100 ociб».

Які саме роботи мають бути виконані за виділені 17 мільйонів гривень не повідомляється. Через нагальну та термінову потребу у виконанні робіт торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника». Це дозволило не публікувати у «ВДЗ» технічне завдання на роботи.



Основним власником фірми «Луцьксантехмонтаж 536» є Віктор Чорнуха, член виконавчого комітету Луцької міської ради. За останні п’ять років фірма виграла тендерів на 418,86 млн грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку рятувати будинки від зсуву в Стир буде фірма члена виконкому
21 жовтень, 2013, 09:40