Нардеп з Волині хоче заборони партії «Йоббік» в Україні

Нардеп з Волині хоче заборони партії «Йоббік» в Україні
Народний депутат Анатолій Вітів (ВО "Свобода") вважає, що в Україні потрібно заборонити діяльність партії "Йоббік".

Про це повідомили у партійній прес-службі.

Коментуючи нещодавні заяви угорських політиків щодо України, зокрема про беззаперечне виконання "Закону про засади мовної політики" Ківалова-Колєсніченка і негайне створення Притисянського округу на території Закарпаття як умову для ратифікації Угоди про асоціяцію з ЕС, Анатолій Вітів наголосив, що "Йоббік" демонструє свою неповагу до територіальної цілісності України.

"Те, що минулого тижня у Береговому у приміщенні Закарпатського угорського театру відбувся політичний форум угорської радикальної партії "Йоббік", зайвий раз свідчить, що ця політична сила розглядає Закарпаття як частину Угорщини і не має наміру відмовлятися від своєї агресивної концепції у міжнародних відносинах", - каже він.

"Угорські політики, які дозволяють собі ультимативно вказувати Україні, які закони їй потрібно виконувати та які адміністративні округи створювати, й досі відверто провадять свою підривну роботу. Угорська партія "Йоббік" є іноземною партією, яка розпочала неприховану політичну агітацію на території України. Однак погрози "Йоббіка" не зупинять Україну на шляху до Европи, бо українці – корінна европейська нація, на відміну від угорців, предки яких прийшли в Европу з-під Уралу", - додав політик.
Свободівець також акцентував увагу на історичних фактах: "Я хотів би нагадати депутатові Европарламенту Бейлі Ковачу і його колегам, що 1939 року Угорщина, заручившись підтримкою Гітлера, здійснила акт агресії проти Карпатської України та окупувала українську етнічну територію. А раніше Угорщина у складі Австро-Угорської імперії провадила активну дискримінаційну політику проти українців. Тому угорці мали би вибачатися перед українцями за тривалу колоніяльну політику, а не виголошувати імперські заклики".

"Мене обурює безхребетність української влади, зокрема мовчання МЗС, які жодним чином не реагують на угорський шабаш, що відбувається нині на Закарпатті. Мало того, місцева влада Закарпаття сприяє організації таких антиукраїнських зборів та акцій. Тому в Україні варто заборонити підривну діяльність угорської партії "Йоббік", яка спрямована проти територіяльної цілісности та суверенітету нашої держави", – зазначив народний депутат від ВО "Свобода".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З Опірця до Межигіря не далеко - озвучте свою ідею там. Фейс почистять моментально...
Відповісти
Вітів "помстився" партії "Йоббік" за те, що вона ініціювала виключення Свободи з міжнародного Альянсу націоналістичних партій!! Та у них же така політика як і у С - колишні угорські територіїї з компактним проживанням угорців повинні бути тільки під "владою" угорської общини, а всі інші - "на фіг з пляжу"! То чому ж це так не подобається С, коли вини тільки і кричать, що лише "титульна" нація має право голосу в Україні, а всі інші - "чемодан, вокзал .....і т.д. за адресою"! Тепер їжте те, що ви заварили!!
Відповісти
Напевне усім кодлом Путін, Медведе, Балога, Медведчук видумували назву, а коли втомилися хтось із них і видав "Йо..б.б. ІК! ІК - це просто грузинське борджомі не уте горло пішло.
От вам і коротка історія угорського політикуму!
Відповісти
Як може робити подібні заяви людина, яка навіть не має вищої освіти?!!
Відповісти
Останні новини
Нардеп з Волині хоче заборони партії «Йоббік» в Україні
21 жовтень, 2013, 15:26